22.3 C
Athens
02/05/2024
Biztech

Η τεχνολογία Xerox ConnectKey είναι φιλική προς το περιβάλλον

Όπως ανακοίνωσε η Xerox, οι συσκευές VersaLink και AltaLink οι οποίες διαθέτουν ενσωματωμένη την τεχνολογία ConnectKey κέρδισαν την κορυφαία παγκοσμίως πιστοποίηση EPEAT από το συμβούλιο Green Electronics.

 

Η EPEAT, την οποία διαχειρίζεται το συμβούλιο Green Electronics με έδρα τις Η.Π.Α., διατηρεί ένα ηλεκτρονικό μητρώο βιώσιμων προϊόντων που βοηθά τους αγοραστές να λαμβάνουν αποφάσεις τεχνολογίας με βάση περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα προϊόντα αξιολογούνται με κριτήριο την κατανάλωση ενέργειας καθώς και πρόσθετα κριτήρια που καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από το σχεδιασμό έως την παραγωγή, τη χρήση ενέργειας και την ανακύκλωση.

Η Xerox έχει επιτύχει την πιστοποίηση EPEAT στη Βόρεια Αμερική και μάλιστα είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει πιστοποιημένες συσκευές εκτύπωσης στην Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημόσιος, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας, βασίζονται στην EPEAT στο πλαίσιο των προγραμμάτων βιώσιμων προμηθειών τους.

 

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι πολλά προϊόντα της Xerox πληρούν ή υπερβαίνουν τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει θεσπίσει η EPEAT για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις ενός προϊόντος. Επιπροσθέτως, εκτός από την EPEAT, τα προϊόντα γραφείου της Xerox έχουν και τις πιστοποιήσεις Energy Star, Ecologo και Blue Angel, ενώ με την εταιρική της σχέση με τον οργανισμό PrintReleaf, επιτρέπει στους πελάτες διαχείρισης υπηρεσιών εκτύπωσης σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, να αντισταθμίζουν την εκτύπωσή τους φυτεύοντας δέντρα.

Σχετικά άρθρα

Δύο BITE Awards για το Soft1 Series 5

Το νέο Cisco Webex μας φέρνει όλους κοντά για εξαιρετικά αποτελέσματα ομαδικής συνεργασίας

Giorgos Athanassiadis

Πέντε χρόνια φυλάκιση για τον αντιπρόεδρο της Samsung

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα