16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Η Νέα Υόρκη τιμά την κληρονομιά της Xerox

Η 37η οδός στη συνοικία της Astoria, στο Queens της Νέας Υόρκης, έλαβε επίσημα την ονομασία Chester Carlson, του πρωτοπόρου στον τομέα των φωτοαντίγραφων, ο οποίος, το 1938, εφηύρε την ξηρογραφική διαδικασία σε ένα μικρό εργαστήριο, πάνω από ένα μπαρ αυτής της περιοχής. Η επιγραφή του δρόμου αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τελετής που διοργάνωσε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μέλος του συμβουλίου της Νέας Υόρκης και παρακολούθησαν η Tracey Koziol, αντιπρόεδρος Global Offerings της Xerox, καθώς και μέλη της οικογένειας Carlson.

 

Από την εφεύρεση της ξηρογραφίας, στη Xerox

Πριν από 81 χρόνια, στις 22 Οκτωβρίου 1938, ο Carlson έφτιαξε το πρώτο αντίγραφο, χρησιμοποιώντας στατικό ηλεκτρισμό που δημιουργήθηκε με ένα μαντήλι, φως και ξηρή σκόνη.

O Carlson, ένας δικηγόρος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, είχε την ιδέα να εφεύρει μια συσκευή που θα δημιουργεί αντίγραφα ενός εγγράφου σε δευτερόλεπτα, καθώς διαπίστωσε ότι, ενώ χρειαζόταν αρκετά αντίγραφα των προδιαγραφών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη δουλειά του, δεν υπήρχε ένας γρήγορος και πρακτικός τρόπος για να τα αποκτήσει.

 

 

Μετά από πολυετή έρευνα για τον εντοπισμό μιας εταιρείας που θα μπορούσε να εξελίξει την εφεύρεσή του σε ένα χρήσιμο προϊόν, ο Carlson βρήκε τους πρόθυμους συνεργάτες που αναζητούσε στα πρόσωπα των αρχικών ηγετικών στελεχών της εταιρείας, που αργότερα θα γινόταν η Xerox. Άλλωστε και το όνομα Xerox προέρχεται από την ελληνική λέξη ξηρογραφία (xerography στα αγγλικά). Εκείνοι επέδειξαν εξαιρετική διορατικότητα καθώς «είδαν» πέρα από τη συνηθισμένη τους δραστηριότητα και αναγνώρισαν τις τεράστιες δυνατότητες της εφεύρεσης του Carlson όταν οι άλλοι έβλεπαν μόνο τους κινδύνους. Αυτό το ρίσκο απέδωσε πάνω από το αναμενόμενο, καθώς η εξέλιξη της εφεύρεσης του Carlson άλλαξε την πορεία της ιστορίας. Για τις επιχειρήσεις, η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ήταν το «διαδίκτυο της εποχής», φέρνοντας πραγματική επανάσταση στις επιχειρηματικές διαδικασίες και εκτοξεύοντας την παραγωγικότητα.

 

O Chester Carlson με την αρχική συσκευή ξηρογραφίας του – αρχικά είχε ονομάσει τη διαδικασία «ηλεκτροφωτογραφία»

«Από την ίδρυσή της, η Xerox επαναπροσδιορίζει συνεχώς τα όρια του δυνατού. Όπως ακριβώς έκανε ο Carlson πριν από 81 χρόνια, συνεχίζουμε να λύνουμε προβλήματα, επινοώντας λύσεις που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Προσωπικά, έχω εμπνευστεί βαθιά από εκείνους που πρωτοστάτησαν στο χτίσιμο του μονοπατιού της Xerox», ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xerox John Visentin.

Σχετικά άρθρα

E-payment: Ευάλωτες οι τερματικές συσκευές των πελατών

Kitriniaris

Τo κυρτό smartphone της LG διαθέσιμο και στην Ελλάδα (εντός τριμήνου)

Kitriniaris

Microsoft: Διευρυμένα καθήκοντα για την Λία Κομνηνού

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα