18.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

Η μαύρη λίστα της HP

Η σημασία που δίνει η HP στο κομμάτι των αναλώσιμων για εκτυπωτές που δεν περνούν από το επίσημο κανάλι ανεβαίνει ένα ακόμη επίπεδο, καθώς η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα συνεργατών, οι οποίοι ενεπλάκησαν με τη διακίνηση μη νόμιμων αναλωσίμων.

 

Η λίστα που φέρει την εύγλωττη ονομασία «Do Not Trade List for EMEA» περιλαμβάνει τέσσερις εταιρείες, που έχουν εμπλακεί στην εμπορία πλαστών μελανιών ή σε παραεμπόριο μελανιών. Δυο από αυτές τις εταιρείες, βρίσκονται στη Γερμανία, μία στη Μπουρκίνα Φάσο και η τελευταία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το έγγραφο της HP αναφέρει ότι οι συνεργάτες της δεν επιτρέπεται να έχουν εμπορικές συναλλαγές (απευθείας ή έμμεσες) αναλωσίμων HP με τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη Do Not Trade List. Η λογική πίσω από την κίνηση της HP είναι να διαφυλάξει το κανάλι από την διακίνηση πλαστών αναλωσίμων αλλά και γενικότερα λανθασμένης εμπορίας αναλωσίμων της HP, όπως είναι η γκρίζα αγορά, η μη απόδοση ΦΠΑ αλλά και η παράνομη εκμετάλλευση των προγραμμάτων της HP. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει ότι οι συνεργάτες που παραβιάζουν την εν λόγω λίστα μπορούν να υποστούν σημαντικές επιπτώσεις, που σχετίζονται με τα rebates αλλά και την αποπομπή τους από τα προγράμματα συνεργατών.

 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του www.channelpartnerinsight.com που έβγαλε τη συγκεκριμένη είδηση στη δημοσιότητα, η λίστα αυτή περιλαμβάνει εταιρείες, για τις οποίες υπάρχουν απτά στοιχεία ότι έχουν εμπλακεί στην μη σύννομη διακίνηση αναλωσίμων της HP, ή/και στην διακίνηση πλαστών αναλωσίμων.

 

Ο κος. David Ryan, print general manager για την περιοχή της ΕΜΕΑ ανέφερε ότι η εταιρεία θα κινηθεί εξαιρετικά δυναμικά για να βγάλει από το παιχνίδι τις εταιρείες που εμπορεύονται πλαστά αναλώσιμα. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, η χρήση φτηνών απομιμήσεων αποδεικνύεται πιο ακριβή στο μέλλον καθώς μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στις συσκευές. Πέρα από αυτό όμως τα πλαστά αναλώσιμα δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

“Φρέσκο” Tech Channel Partner, τεύχος 33

Channel-Manager

Πρώτη δοκιμή 5G SA στην Τσεχική Δημοκρατία από Samsung και Deutsche Telekom

Giorgos Athanassiadis

Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ για το 2013

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα