18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η λύση WiBAS G5 της Intracom Telecom στις ΗΠΑ

H Intracom Telecom, συμμετέχει στην προσπάθεια της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα σε αγροτικές και προαστιακές περιοχές της χώρας, προσφέροντας την προηγμένη σειρά πολυσημειακών (PtMP) ραδιοσυστημάτων 5ης γενιάς, WiBAS G5.

Προσφέροντας λύσεις για υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική σταθερή ασύρματη πρόσβαση και έχοντας υλοποιήσει επιτυχώς δίκτυα σταθερής ασύρματη πρόσβασης παγκοσμίως, η Intracom Telecom αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και του παρόχους υπηρεσιών Internet οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν Gigabit ταχύτητες σύμφωνα με το πρόγραμμα Rural Digital Opportunity Funding (RDOF).

Η ευρυζωνική πρόσβαση αποτελεί πλέον καίριο στοιχείο της καθημερινότητας των Αμερικανών πολιτών, όπως έχει τονίσει και η FCC, αναδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη σημασία για στήριξη των αγροτικών και προαστιακών περιοχών των ΗΠΑ. Τα ραδιοσυστήματα της σειράς G5 λειτουργούν στις ζώνες συχνοτήτων 24,25-29,5 GHz, με κανάλια πλάτους 100 MHz, επιτυγχάνοντας ταχύτητες που υπερβαίνουν τα 550 Mbps ανά συνδρομητή. Με τη χρήση καναλιών 2×100 MHz, κάθε συνδρομητής «απολαμβάνει» ταχύτητες Gigabit. Βασισμένο στην πλέον προηγμένη τεχνολογία της αγοράς, το WiBAS G5 evo-BS παρέχει μεγάλη ευελιξία εγκατάστασης, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε συνδρομητή, καθώς και ευρεία κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών μέσα από μια μεγάλη γκάμα κεραιών σταθμού βάσης που κυμαίνονται από 90° έως 360°. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, αυτός ο πολυσημειακός σταθμός βάσης δεν απαιτεί μεγάλες τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Επιπρόσθετα, το νέο WiBAS G5 Connect+ αποτελεί έναν προηγμένο τερματικό σταθμό που μπορεί να παρέχει στον τελικό συνδρομητή αξιόπιστη και ποιοτική σύνδεση μαζί με υψηλές ταχύτητες πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ η εγκατάστασή του πραγματοποιείται με ιδιαίτερη ευκολία. Ταυτόχρονα, με την πλατφόρμα uniMS SON Gateway της Intracom Telecom, ένα νέο τερματικό μπορεί να ενταχθεί αυτόματα στο δίκτυο, χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις. Ο σχεδιασμός του δικτύου μπορεί να γίνει με το uniMS Radio Planner, ενώ με το uniMS Release 8  υλοποιείται η διαχείριση του συνολικού κύκλου ζωής του δικτύου. Σημειώνεται ότι τα ασύρματα ραδιοσυστήματα WiBAS G5 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση MWC Los Angeles 2019.

Η ασύρματη πολυσημειακή λύση WiBAS της Intracom Telecom έχει επιλεγεί και αντικαταστήσει άλλες τεχνολογίες ευρυζωνικής πρόσβασης, όπως την οπτική ίνα και τον χαλκό, σε Ευρώπη, Νοτιοανατολική Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική. Οι πιο πρόσφατες και επιτυχημένες εγκαταστάσεις δικτύων ασύρματης πρόσβασης έχουν υλοποιηθεί από την εταιρία για λογαριασμό κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων και ISPs σε Ιταλία, Ισπανία, Ινδονησία και Νότια Αφρική.

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Αναπτύσσουμε τεχνολογία σταθερής ασύρματης πρόσβασης τα τελευταία 22 χρόνια, έχοντας ως βασικό άξονα καινοτομίας την ταχύτητα και την εμβέλεια της σύνδεσης. Η 5η γενιά της πλατφόρμας ασύρματης πρόσβασης WiBAS μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας να παρέχουμε υπηρεσίες Gigabit σε οικιακούς χρήστες απομακρυσμένων περιοχών. Η τεχνολογία μας διασφαλίζει την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών σε αγροτικές περιοχές

Ο κ. Dharminder Chanana, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Intracom Telecom στις ΗΠΑ, Conklin-Intracom, υπογράμμισε: «Η πρόσβαση σε εξαιρετικά γρήγορο αμφίδρομο ευρυζωνικό δίκτυο έχει αποδειχθεί ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία ενός έθνους. Η διεθνής εμπειρία μας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύων, καθώς το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο ασύρματων λύσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων, εγγυώνται ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και οι ISPs μπορούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρει το RDOF

Σχετικά άρθρα

Ανθεκτικότητα δεδομένων με το IBM FlashSystem Cyber Vault

Giorgos Athanassiadis

Lenovo: Ισχυρά αποτελέσματα αλλά και δύσκολες αποφάσεις σε δυσχερές περιβάλλον

Channel-Manager

Σε θετικό έδαφος και το α’ τρίμηνο η Quest

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα