20.8 C
Athens
27/04/2024
Biztech

Η επόμενη γενιά Magic 2 της devolo είναι εδώ

Η devolo ανανέωσε τη σειρά Magic 2 των powerline adaptors της προσθέτοντας λειτουργίες AP και MU-MIMO για ακόμα πιο αξιόπιστες συνδέσεις και έξυπνη διαχείριση.


Και εκεί που λέγαμε ότι τα Magic 2 της devolo είναι τα καλύτερα powerline adaptors που έχουμε δοκιμάσει, ήρθε η επόμενη γενιά η οποία βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κάλυψη και διαχείριση του ασύρματου δικτύου προσθέτοντας Multi-User MIMO. Αναφερόμαστε φυσικά στα Wi-Fi powerline adaptors τα οποία αποτελούν την ιδανική λύση (για να μην πούμε τη μοναδική λύση σε κάποιες περιπτώσεις) για μεγάλους χώρους με δύσκολη χωροταξία. Στις περιπτώσεις που ένα συμβατικό AP δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς έναν χώρο, τα Magic 2 WiFi Next είναι σε θέση να μεταφέρουν το σήμα του δικτύου μέσω των καλωδιώσεων του ρεύματος δημιουργώντας ένα ασύρματο δίκτυο σε οποιοδήποτε σημείο. Η νέα γενιά χαρακτηρίζεται ως τα ταχύτερα powerline adaptors της αγοράς με ταχύτητες έως 2400 Mbps.

Το devolo Magic 2 WiFi Next Starter Kit που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε καλύπτει χώρο έως 120 τετραγωνικών μέτρων, είναι επομένως ιδανικό για ένα μέσο ελληνικό διαμέρισμα, ή μικρό γραφείο με ταχύτητες ενσύρματου δικτύου έως 2400 Mbps και Wi-Fi έως 1200 Mbps και είναι επεκτάσιμο ανά πάσα στιγμή. Οι adaptors της devolo διατίθενται είτε αυτόνομοι, είτε ως kit – starter με δύο adaptors και multiroom με τρεις.

Το πακέτο που είχαμε στα χέρια μας περιλαμβάνει έναν Magic 2 Wi-Fi Next adaptor κι έναν Magic 2 Lan adaptor. Ο δεύτερος διαθέτει μία θύρα Gigabit Ethernet και συνδέεται απευθείας στο router. Ο πρώτος adaptor τοποθετείται σε μια οποιαδήποτε πρίζα και δημιουργεί ένα ταχύτατο ασύρματο δίκτυο, ενώ χάρη στις δύο θύρες Gigabit Ethernet επιτρέπει και την ενσύρματη σύνδεση δικτυακών συσκευών στο σημείο.

Γιατί next;

Η νέες σειρές των Magic 2 adaptors ακολουθούν φυσικά το νεότερο πρωτόκολλο G.hn το οποίο σε συνδυασμό με την τεχνολογία PLC, δίνουν τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητες έως και 2,400 Mbps, κάνοντας, όπως προαναφέραμε, τους adaptors της σειράς Magic 2 τους γρηγορότερους της αγοράς. Οι νέοι adaptors Next προσφέρουν βελτιωμένο Mesh Wi-Fi, ενώ προσθέτουν και την τεχνολογία Multi-User MIMO (MU-MIMO).

Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία Mesh ήρθε να λύσει τα προβλήματα των «νεκρών» σημείων μέσα σε ένα δίκτυο. Τα devolo Magic 2 WiFi Next διαθέτουν και το νέο χαρακτηριστικό του Mesh, access point steering. Έτσι, οι συσκευές είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο σημείο πρόσβασης ακόμα και όταν ο χρήστης μετακινείται μέσα στο χώρο. Τα πλεονεκτήματα του Mesh Wi-Fi στο νέο devolo Magic 2 WiFi Next δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς υποστηρίζουν και λειτουργίες όπως fast roaming, band steering, airtime fairness και config sync (single SSID), που χρησιμοποιούνται ήδη σε όλες τις συσκευές της σειράς Magic.

Το fast roaming διασφαλίζει μια γρήγορη σύνδεση στο πιο ισχυρό σημείο πρόσβασης, βάση της δραστηριότητας της συσκευής. Το band steering, είναι ενσωματωμένο στους προσαρμογείς Wi-Fi της σειράς Magic 2 next και διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν Wi-Fi μοιράζονται αυτόματα στην ιδανική συχνότητα. Έτσι, αντί για τη συχνά «φορτωμένη» συχνότητα των 2,4 GHz, οι συσκευές μεταδίδουν στη συχνότητα των 5 GHz, χωρίς καμία επέμβαση από το χρήστη. Χάρη στη λειτουργία του airtime fairness, οι γρήγορες συσκευές που έχουν περισσότερο airtime δεν καθυστερούνται πλέον από παλαιότερες, πιο αργές συσκευές. Τέλος, το config sync δίνει τη δυνατότητα στη διαμόρφωση των δεδομένων του Wi-Fi να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές Magic.

Το νέο Multi-User MIMO συμβάλλει στην βελτιωμένη απόδοση του Wi-Fi. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας είναι εύκολο να απολαμβάνουν τη μέγιστη απόδοση, πολλαπλές συσκευές, ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, όταν μέσα στο ίδιο δίκτυο πραγματοποιούνται ταυτόχρονα διαδικασίες μεγάλης κατανάλωσης bandwidth, όπως 4K streaming, online gaming και βίντεοκλήση, η τεχνολογία MU-MIMO διαχειρίζεται τα δεδομένα του Wi-Fi αποτελεσματικά και εντελώς αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση από πλευράς χρήστη.

Η λύση στη νέα κανονικότητα

Τα παραπάνω πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα διαχείρισης του δικτύου που εξασφαλίζουν τα νέα devolo Magic 2 WiFi Next έρχονται να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά το πιο συχνό πρόβλημα των σύγχρονων οικιακών δικτύων.

Τα περισσότερα οικιακά router «μπουκώνουν» στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στη νέα κανονικότητα με τους μεγάλους να εργάζονται από το σπίτι και τους μικρούς να κάνουν online μαθήματα και να παίζουν. Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι το devolo Magic 2 WiFi Next, το οποίο μάλιστα αποτελεί και τον ορισμό του plug and play. Ο χρήστης απλά τοποθετεί τους adaptors κι αυτοί συνδέονται αυτόματα χωρίς καμία ρύθμιση και μάλιστα με τη μέγιστη ασφάλεια που επιτρέπει το νέο πρωτόκολλο WPA3 (φυσικά υπάρχει συμβατότητα με το WPA2).

Με το devolo Cockpit μπορεί κανείς να παρακολουθεί το δίκτυο από τον υπολογιστή, ενώ με το devolo Home Network app μπορεί να κάνει το ίδιο μέσω smartphone. Μάλιστα, μέσω του smartphone app, υποστηρίζονται κι άλλες ρυθμίσεις όπως γονικός έλεγχος ή η προσθήκη κι άλλων adaptors.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Wi-Fi: WiFi 4/5 (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/k/r/v) (2,4/5 GHz ταυτόχρονα)
Ταχύτητα Wi-Fi: 867 Mbps (2×2 MIMO/ 5 GHz), 300 Mbps (2×2 MIMO/ 2,4 GHz)
Ταχύτητα Ethernet: 10/100/1000 Mbps
Ταχύτητα Powerline: 2400 Mbps (MIMO), 1200 Mbps (SISO)
Εμβέλεια μετάδοσης Powerline: 400 m
Κρυπτογράφηση Wi-Fi: WPA/WPA2/WPA3 Personal
Συνδεσιμότητα βάσης: 1x Gigabit Ethernet
Συνδεσιμότητα δορυφόρου: 2x Gigabit Ethernet

Κατασκευαστής: Devolo
Διάθεση: Devolo Ελλάς, 22210-84387
Προτεινόμενη τιμή λιανικής: € 199,90

Σχετικά άρθρα

Επίσημο λανσάρισμα των QLED TVs της Samsung στο Παρίσι

“Go Digital” για κάθε επιχείρηση με τις λύσεις της SoftOne

Giorgos Athanassiadis

ΕΕΤΤ: Απορρυθμίζει τη λιανική αγορά σταθερής

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα