13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η Ελλάδα στο δίκτυο HiPo του eBay

Η Ελλάδα, μεταξύ άλλων 200 χωρών, θα υπαχθεί στο νέο δίκτυο χωρών HiPo (High Potential Global Emerging Markets) της εσωτερικής δομής του eBay. Το δίκτυο θα περιλαμβάνει την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, καθώς και τη Σκανδιναβία, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα και την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Η διεθνής ομάδα που θα ηγείται του δικτύου, θα εδρεύει σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο: στο Σαν Φρανσίσκο, τη Σαγκάη, τη Σιγκαπούρη, το Μεξικό, τη Νετάνια και τη Μόσχα. Οι βασικοί στόχοι της ομάδας θα είναι η βελτίωση της εμπειρίας των αγοραστών της πλατφόρμας, η περαιτέρω ανάπτυξη της εξαγωγής των προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και η ενσωμάτωση εξειδικευμένων εργαλείων, που ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Αυτή η αναδιάρθρωση θα επιτρέψει στην ταχύτερη υιοθέτηση και ενσωμάτωση των παγκόσμιων πρωτοβουλιών του eBay στην πλειοψηφία των παγκόσμιων αγορών. Μέσα από τη δημιουργία του δικτύου, η εταιρία εξετάζει, αρχικά, νέες λύσεις τόσο για τους αγοραστές όσο και για τις επιχειρήσεις που πωλούν τα προϊόντα τους μέσα από την πλατφόρμα. Συγκεκριμένα, σκοπεύει να εξελίξει και να αναβαθμίσει την εμπειρία των αγοραστών μέσα από τη βελτίωση της διαθεσιμότητας, της μεταφοράς και της πληρωμής εκατομμυρίων αγαθών, από 1,4 δισεκατομμύρια αντικείμενα που βρίσκονται, σήμερα, στην πλατφόρμα.

 

Επιπλέον, η αλλαγή αυτή του δικτύου θα φέρει ακόμη περισσότερες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που επιχειρήσεις αξιοποιούν την πλατφόρμα για τις πωλήσεις των προϊόντων τους. Ήδη έως και σήμερα, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση σε 183 πελάτες του eBay σε όλο τον κόσμο. Με τη δημιουργία του δικτύου HiPo, το eBay στοχεύει στην ανάπτυξη νέων εργαλείων για την εξαγωγή των προϊόντων σε άλλες αγορές, καινούργιων λύσεων γύρω από τον εφοδιασμό των αγαθών, καθώς και στη διεύρυνση των επιλογών πληρωμής για τις επιχειρήσεις και τους αγοραστές, σε βάθος χρόνου.

 

Ο Ilya Kretov, γενικός διευθυντής του eBay στις αναδυόμενες αγορές δήλωσε: «Σήμερα το eBay ενώνει τις διασυνοριακές αγορές δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο, στο οποίο θα είμαι υπεύθυνος. Η Ελλάδα, μια πολύ σημαντική αγορά για το δίκτυο μας, θα ενταχθεί σε αυτό το νέο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των χωρών που διαθέτουν δυναμική και έχουν υψηλές προοπτικές. Έχουμε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες εξαγωγών και εισαγωγών. Γι’ αυτό και στοχεύουμε να βελτιώσουμε την εμπειρία, τόσο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για την εξαγωγή των προϊόντων τους, όσο και για τους αγοραστές των χωρών του δικτύου. Πράγματι, η αναβάθμιση της λειτουργίας της πλατφόρμας του eBay σε όλο τον κόσμο αποτελεί, έναν πολύ φιλόδοξο στόχο και αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της ηγεσίας του eBay στην ομάδα μας και παράλληλα επιβεβαιώνει πως η στρατηγική που επιλέξαμε για την προτεραιοποίηση της ανάπτυξης του διασυνοριακού εμπορίου ήταν σωστή».

Σχετικά άρθρα

Η Vodafone φέρνει το Napster στην Ελλάδα

Kitriniaris

Το νέο λειτουργικό της devolo ενισχύει τις συσκευές devolo Magic

Διεύρυνση συνεργασίας Sony – Oktabit

dmallas

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα