13.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Η δικτύωση της «έξυπνης πόλης» είναι υπόθεση D-Link

Η 4η βιομηχανική επανάσταση περιλαμβάνει έναν πλήρως δικτυωμένο κόσμο όπου τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things και τα ρομπότ θα αξιοποιούνται ευρέως για να κάνουν την καθημερινότητα πιο εύκολη και την εργασία πιο παραγωγική.

Η παγκόσμια αυτή δικτύωση θα απαιτήσει προηγμένο hardware και τα switches θα αποτελέσουν τη βασική κατηγορία συσκευών που θα κληθούν να παίξουν καίριο ρόλο στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

 

H D-Link είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση σε λύσεις δικτύωσης, βραβευμένες καινοτόμες σειρές προϊόντων και σεβασμό προς το περιβάλλον. Τα νέα προηγμένα βιομηχανικά switches της D-Link είναι ειδικά σχεδιασμένα για να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις και τις εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Είναι εύχρηστα, ανθεκτικά και πιστοποιημένα για την αξιοπιστία τους ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες σε εφαρμογές βιομηχανικού αυτοματισμού, έξυπνων πόλεων, ευφυών συστημάτων μεταφοράς κ.ά.

 

Οι σειρές DIS

Οι οικογένεια βιομηχανικών Gigabit switches DIS-100G, DIS-300G και DIS-700G συνδυάζει την ανθεκτικότητα με χαρακτηριστικά δικτύου υψηλής διαθεσιμότητας. Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν απρόσκοπτα σε οποιεσδήποτε συνθήκες περιβάλλοντος, με εγγυημένη αξιοπιστία σε μια ποικιλία εφαρμογών πεδίου. Είναι πιστοποιημένα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για να αντέχουν σε υψηλές διακυμάνσεις θερμοκρασίας, σε δονήσεις, κραδασμούς και πτώσεις, διατηρώντας το δίκτυο σταθερό, ελαχιστοποιώντας το downtime.

 

Οι system integrators που καλούνται να υλοποιήσουν εγκαταστάσεις σε δημοτικούς και κρατικούς φορείς, λύσεις οργανισμών μαζικής μεταφοράς, εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου κ.ά. έχουν πλέον στη διάθεσή τους τις σειρές βιομηχανικών Gigabit switches DIS της D-Link. Τα switches αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι απλά στην εγκατάσταση και να προσφέρουν συνεχή λειτουργία για μακρό χρονικό διάστημα, διαθέτοντας παράλληλα χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Για εφαρμογές smart city – όπως η επιτήρηση σε όλη την πόλη, η καθολική υπαίθρια ασύρματη σύνδεση και η αμφίδρομη επικοινωνία για αυτόνομα οχήματα – αυτή η νέα γενιά εξωτερικών switches διαθέτει εξαιρετικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Για παράδειγμα, οι σειρές DIS-100G, DIS-300G και DIS-700G αντέχουν σε θερμοκρασίες από -40° έως 75°C, κάνοντάς τις ιδανικές για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους είτε σε ψυχρό, είτε σε θερμό περιβάλλον (ιδανικές λύσεις για εγκαταστάσεις στα Ελληνικά νησιά, αλλά και για κάθε σημείο της ηπειρωτικής χώρας).

 

 

DIS-100G Industrial Gigabit Unmanaged Switch Series

Τα DIS-100G αποτελούν μια εξαιρετική εισαγωγική σειρά Ethernet switch για βιομηχανικές εφαρμογές. Είναι unmanaged και προσφέρουν plug and play εγκατάσταση. Διατίθενται σε τρεις παραλλαγές: DIS-100G-5W, DIS-100G-5SW και DIS-100G-5PSW, έτσι ώστε ο πελάτης να επιλέξει το μοντέλο εκείνο που τον εξυπηρετεί καλύτερα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αξίζει να σταθούμε στο μοντέλο DIS-100G-5PSW, το οποίο ικανοποιεί το πρότυπο IEEE 802.3at PoE+ προσφέροντας ηλεκτρική ισχύ 30 watts ανά Ethernet port. Η δυνατότητα αυτή εξαλείφει την ανάγκη για πρόσθετη καλωδίωση ηλεκτρικής ενέργειας, κάνοντας τις εγκαταστάσεις ακόμα πιο απλές και εύκολες.

Όλα τα DIS-100G Unmanaged Switches προσφέρουν τουλάχιστον 4 Gigabit Ethernet θύρες.

 

DIS-300G Industrial Gigabit Managed Switches

Η σειρά DIS-300G είναι managed, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης και διαχείρισης και είναι ιδανική για βιομηχανική χρήση και εφαρμογές smart city. Οι λειτουργίες απομακρυσμένης διαχείρισης περιλαμβάνουν παρακολούθηση απόδοσης, εξελιγμένη παραμετροποίηση της ροής δεδομένων και του QoS προκειμένου να μπορεί κανείς να δώσει προτεραιότητα σε συγκεκριμένα data. Για παράδειγμα σε εφαρμογές τηλεπισκόπησης, το VLAN μπορεί να απομονώσει ευαίσθητα δεδομένα, όπως τη ροή των καμερών CCTV από τα υπόλοιπα.

Η σειρά 300G series διατίθεται σε τρεις παραλλαγές, DIS-300G-12SW, DIS-300G-8PSW και DIS-300G-14PSW, με τα δύο τελευταία να υποστηρίζουν PoE.

 

 

DIS-700G Industrial Layer 2+ Gigabit Managed Switch

Εξοπλισμένο με έξυπνες λειτουργίες QoS, συμπεριλαμβανομένων των SPQ, WRR, και SPQ+ WRR για προηγμένη προώθηση της κίνησης και διαχείριση του bandwidth, το DIS-700G-28XS L2+ Gigabit Managed Switch είναι ένα aggregation switch 28-θυρών ταχύτητας 10 Gigabit.

Οι ολοκληρωμένες λειτουργίες network redundancy με ταχύτατη ανάκτηση σφαλμάτων, καθώς και προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κακόβουλη πρόληψη της κυκλοφορίας και η λειτουργία VLAN, παρέχουν αξιοπιστία και προστασία βιομηχανικού επιπέδου.

Η σειρά DIS-700G προσφέρει υψηλή απόδοση και μειώνει το χρόνο απόκρισης για εφαρμογές βίντεο, φωνής και δεδομένων.

 

 

Προηγμένα χαρακτηριστικά για κάθε εφαρμογή

Οι σειρές DIS-100G και το DIS-300G είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, έχοντας πολλαπλές επιλογές τοποθέτησης. Έχουν συμπαγές μέγεθος κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής χρήση του χώρου ενώ διαθέτουν συνδετήρες snap-to-rail για άμεση ανάπτυξη.

Με εξελιγμένο QoS (Quality of Service) και προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας, η σειρά DIS-700G-28XS με συνδεσιμότητα 10 Gigabit είναι σε θέση να υποστηρίξει πολύπλοκα δίκτυα με χιλιάδες χρήστες.

 

Για βιομηχανικές εφαρμογές, ειδικά στο χώρο των αυτοματισμών, τα βιομηχανικά switches της D-Link διαθέτουν υψηλή απόρριψη EMI / EMC που τους επιτρέπει να επιβιώσουν σε περιβάλλοντα υψηλών εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και να υποστηρίξουν γρήγορη ανάκτηση δικτύου κάτω από 20ms μειώνοντας το downtime. Επιπλέον, η ειδική τους σχεδίαση τους επιτρέπει να εκτελούν αξιόπιστα τον ζωτικό τους ρόλο στην υποδομή δικτύου, χωρίς να χρειάζονται δαπανηρές εγκαταστάσεις κλιματισμού και απομόνωση κραδασμών.

Σχετικά άρθρα

H HP ενισχύει τη δημιουργική συνεργασία με τη νέα σειρά Z workstations

Giorgos Athanassiadis

Το έξυπνο hybrid IT, ευκαιρία για τους συνεργάτες

Giorgos Athanassiadis

“AI for all”: H Lenovo οδηγεί τις εξελίξεις στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης  

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα