16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η αναμονή τελείωσε. Ήρθε ο νέος Mac Pro

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου WWDC (Worlwide Developer’s Conference) που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου στο San Jose της Καλιφόρνια, η Apple παρουσίασε τις νέες της συσκευές για επαγγελματίες και μη. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι συσκευές συνοδεύονταν από τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων του οικοσυστήματος της Apple, με πολλές νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Το iPad αποκτά πλέον το δικό του ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα, το iPadOS με υποστήριξη και για ποντίκι (!), το iTunes καταργείται όπως το ξέραμε και χωρίζεται σε Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV, τα ρολόγια αποκτούν νέο WatchOS, ανακοινώθηκαν τα νέα MacOS Catalina και το iOS 13, αλλά την παράσταση έκλεψε ο νέος ξανασχεδιασμένος Mac Pro. Πρόκειται για ένα workstation με χαρακτηριστικά επιπέδου super computer, το οποίο συνοδεύεται με μια νέα οθόνη 6Κ.

 

 

Apple Mac Pro & Pro Display XDR

Ο νέος Mac Pro του 2019 είναι ένα πραγματικό μεγαθήριο. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει οκταπύρηνο επεξεργαστή Intel Xeon, 32GB RAM, 256GB δίσκο SSD και κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro 580Χ, ενώ το άκουσμα των χαρακτηριστικών της ανώτερης έκδοσης αρκεί για να φέρει ρίγη στους απανταχού επαγγελματίες που αποζητούν την απόλυτη ποιότητα. Μιλάμε για επεξεργαστή Intel Xeon W με 28 πυρήνες (αυτό σημαίνει 56 threads), μνήμη RAM DDR4 έως 1,5TB, SSD έως 4ΤΒ και σύστημα γραφικών ικανό να αναπαράγει τρία streams βίντεο ανάλυσης 8K ταυτόχρονα ή 12 ανάλυσης 4K. Ο Mac Pro διαθέτει την πιο ισχυρή επαγγελματική κάρτα γραφικών επί δύο, υποστηρίζοντας μάλιστα δύο Radeon Pro Vega II Duo MPX. Οι τέσσερις πανίσχυρες GPUs έχουν επεξεργαστική ισχύ 56 teraflops και 128GB μνήμης.

Το σύστημα διαθέτει οκτώ θύρες επέκτασης PCI Express, εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό, τέσσερις θύρες Thunderbold 3, δύο 10Gb Ethernet, ενώ με κάθε κάρτα Mac Pro Expansion Module (MPX Module) το σύστημα αποκτά πρόσθετες εξόδους υποστηρίζοντας το εξωφρενικό νούμερο των 12 4Κ οθονών ή έως έξι Apple Pro Display XDR.

 

H Apple Pro Display XDR είναι η απόλυτη οθόνη για να συνοδέψει τον Mac Pro, έχει διαγώνιο 32 ιντσών, ανάλυση 6K, 218 ppi (Retina) και φωτεινότητα έως 1600 nits (peak)! Σύμφωνα με την Apple η νέα οθόνη διαθέτει dynamic range ικανό να παρουσιάζει ένα δισεκατομμύριο χρώματα (βάθος χρώματος 10-bit). Για το λόγο αυτό δεν το ονομάζει high dynamic range (HDR), αλλά extreme dynamic range (XDR).

Μια τέτοια οθόνη δεν μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Έτσι, η Apple παρουσίασε την βάση Pro Stand, η οποία πωλείται ξεχωριστά και κοστίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ $999. Η οθόνη κοστίζει $4.999, ενώ ο νέος Mac Pro ξεκινά από $5.999.

 

 

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο σύστημα απευθύνεται σε δημιουργούς video, 3D animation, gaming κ.λπ, και μπορεί να «σηκώσει» ακόμα και το πιο ισχυρό workload, από machine learning μέχρι μαθηματικά μοντέλα εξομοίωσης.

Σχετικά άρθρα

Σημαντική πιστοποίηση για τη Softοne

Kitriniaris

“Spark Up your Idea” από τη Microsoft Hellas

Kitriniaris

Datathon – Ο μαραθώνιος των data

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα