15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Η αγορά του data center colocation αναπτύσσεται παρά την κρίση

Η αγορά data center colocation άγγιξε τα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς οι hyperscalers AWS, Google και Microsoft συνεχίζουν να δαπανούν πολλά δισεκατομμύρια κάθε τρίμηνο για να επεκτείνουν τα παγκόσμια δίκτυά τους. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Synergy Research Group η πανδημία του κορωνοϊού ελάχιστα έχει επηρεάσει τις συγκεκριμένες δαπάνες οι οποίες συνδυαστικά ανέρχονται σε $30 δις/τρίμηνο.

Η αγορά αυξήθηκε κατά 7% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα των hyperscalers να αυξάνονται κατά 22% στη διάθεση χονδρικής και κατά 9% στην αγορά του retail colocation.

Από την άλλη, οι επιχειρήσεις δεν φάνηκαν να είναι διατεθειμένες να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη, με τις δαπάνες τους να παραμένουν σταθερές το πρώτο τρίμηνο του έτους στην αγορά χονδρικής, ενώ αυξήθηκαν περίπου 3 τοις εκατό στην αγορά colocation λιανικής σύμφωνα με τη Synergy. Οι δαπάνες των παρόχων υπηρεσιών αυξήθηκαν περίπου 7% σε ετήσια βάση.

Όπως αναφέρει ο John Dinsdale, επικεφαλής αναλυτής της Synergy, καθώς οι υπηρεσίες cloud συνεχίζουν να παρουσιάζουν αύξηση τα επόμενα χρόνια και οι hyperscalers συνεχίζουν να επεκτείνουν τα παγκόσμια δίκτυά τους, η αγορά του colocation αναμένεται να γίνει ακόμα πιο σημαντική. Καθώς οι δαπάνες των hyperscalers αφορούν κυρίως σε υποδομές data centers, βασίζονται όλο και πιο πολύ σε παρόχους υπηρεσιών colocation για την εκμίσθωση τόσο μεγάλων εγκαταστάσεων χονδρικής, όσο και μικρότερες εγκαταστάσεις edge. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι hyperscalers φέρνουν όλο και πιο κοντά τις edge υποδομές τους στα μεγάλα οικονομικά κέντρα του κόσμου.

Ενώ ένα παραδοσιακό data center συνήθως υποστηρίζει εκατοντάδες φυσικούς servers και άλλο hardware μαζί με χιλιάδες εικονικές μηχανές, αυτά τα τεράστια data center μεγάλης κλίμακας φιλοξενούν δεκάδες χιλιάδες servers και hardware μαζί με εκατομμύρια virtual machines. Στο τέλος του 2019, κατασκευάζονταν συνολικά 512 hyperscale data center με αυτόν τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέσα στο 2020.

Σχετικά άρθρα

Τρεις μνηστήρες για την καθολική υπηρεσία στην τηλεφωνία

Kitriniaris

Νέο έργο για τα ΜΑΝ της περιφέρειας

dmallas

Epson @ Labelexpo 19: Τέχνη και τεχνολογία

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα