16.3 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Ημέρα καινοτομίας από την Schneider Electric

Με αφορμή την «μετακόμιση» της Schneider Electric σε νέες εγκαταστάσεις στις οποίες υλοποιήθηκαν οι προηγμένες λύσεις αυτοματισμών κτηρίων και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας η εταιρεία διοργάνωσε στις 20 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την ημερίδα Innovation Day Athens. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση νέων προϊόντων, λογισμικού και υπηρεσιών κάτω από την «ομπρέλα» της πλατφόρμας και αρχιτεκτονικής EcoStruxure που δίνουν λύσεις στις αγορές του κτιρίου και της κατοικίας, της βιομηχανίας, των data centers, της ενέργειας και των έργων υποδομών.

 

Ο γενικός διευθυντής της Schneider Electric Ελλάδας & Κύπρου Σπύρος Ράπτης ξεκίνησε την ομιλία του με μια εικονική ξενάγηση στα νέα γραφεία της εταιρείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην σχεδίαση και κατασκευής τους, κατά τη διάρκεια της οποίας, όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο, προηγμένο και φιλικό εργασιακό περιβάλλον.

Όπως είναι φυσικό, στα νέα γραφεία της εταιρείας εφαρμόστηκαν οι λύσεις IoT που διαθέτει η εταιρεία κάνοντας το κτήριο πιο αποδοτικό, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Schneider Electric, η εταιρεία απαντάει στις προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με την ΙοΤ αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure που βοηθά τις επιχειρήσεις παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα να αξιοποιούν τα δεδομένα από τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους προκειμένου να βελτιστοποιούν την τρέχουσα λειτουργία τους αλλά και να προετοιμάζονται για ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό μέλλον.

 

Ο κ. Σπύρος Ράπτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: «Από 2017 παρατηρούμε μία επιτάχυνση στην επιχειρησιακή δραστηριότητα με προσανατολισμό προς την ψηφιοποίηση. Η οικονομία μετατρέπεται σε ψηφιακή χάρη σε δραστικές αλλαγές στην τεχνολογία που σχετίζονται με το cloud, την αξιοποίηση των δεδομένων, το Artificial Intelligence. Και αυτή την τάση δεν την παρατηρούμε μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα αφού ήδη πληθώρα επιχειρήσεων συνεργάζονται μαζί μας για την εφαρμογή λύσεων EcoStruxure με στόχο τη βελτιστοποίηση των ενεργειακών καταναλώσεων, την απομακρυσμένη παρακολούθηση, τη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα ή την αξιοποίηση των δεδομένων για προληπτικής συντήρηση».

 

 

EcoStruxure: Μια ΙοΤ, ανοιχτή πλατφόρμα

Η Schneider Electric έχει ξεκινήσει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού της εδώ και χρόνια. Το 2009, η εταιρεία παρουσίασε το EcoStruxure, την ΙοΤ-enabled ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα.

Πλέον ενσωματώνοντας cloud και ψηφιακές υπηρεσίες, το EcoStruxure προσφέρει αναβαθμισμένη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα. Το EcoStruxure αξιοποιεί τεχνολογίες IoT, απομακρυσμένων λειτουργιών, ανίχνευσης, analytics, cloud και cybersecurity για να παρέχει καινοτομία σε κάθε επίπεδο. Αυτό περιλαμβάνει διασυνδεδεμένα προϊόντα, τοπικό έλεγχο, εφαρμογές, analytics και υπηρεσίες. Το EcoStruxure εφαρμόζεται σε περισσότερες από 480.000 εγκαταστάσεις με την υποστήριξη περισσότερων από 20.000 system integrators και developers και συνδέει πάνω από 1,6 δισ. συσκευές, μέσω 40 και πλέον τύπων ψηφιακών υπηρεσιών. Επενδύοντας στο EcoStruxure, το 45% των πωλήσεων της Schneider Electric το 2017 αφορούσε τεχνολογίες IoT.

 

Κατά τη διάρκεια του Innovation Day Athens, ο Αντώνης Ποθητός, εμπορικός διευθυντής integrators & μελετητών, παρουσίασε τα πιο σημαντικά έργα EcoStruxure που έχει αναλάβει η Schneider Electric σε διάφορες κατηγορίες όπως κτιριακή υποδομή, data center κ.λπ, ενώ αναφέρθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βουλγαρία όπου εφαρμόζεται η πλατφόρμα EcoStruxure Augmented Operator Advisor η οποία βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα της λειτουργίας με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, που επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν εικονικά τα δεδομένα και  τον εξοπλισμό σε έναν πίνακα, μια μηχανή ή μια βιομηχανική εγκατάσταση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ένα ειδικό κράνος, στο οποίο ήταν προσαρμοσμένο ένα headset Augmented Reality. Η συγκεκριμένη λύση μειώνει το χρόνο διακοπής λειτουργίας, επιταχύνει τις διαδικασίες συντήρησης, ενώ μειώνει την πιθανότητα ανθρώπινου σφάλματος.

 

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, η Schneider Electric ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας γενιάς αυτόματων διακοπτών ισχύος χαμηλής τάσης Masterpact MTZ που συνδυάζει τις επιδόσεις και την αξιοπιστία με πρωτοποριακές ψηφιακές δυνατότητες. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, ψηφιακής αναβάθμισης και πλήρους ενσωμάτωσης του Masterpact MTZ σε αρχιτεκτονικές EcoStruxure, θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στους τελικούς χρήστες, τους μελετητές, τους κατασκευαστές ηλεκτρικών πινάκων και τους εργολάβους, που ζητούν διακόπτες ισχύος ανοικτού τύπου για εφαρμογές χαμηλής τάσης στη βιομηχανία, στα κτίρια και σε κρίσιμες εγκαταστάσεις (πχ. νοσοκομεία).

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, Innovation Hub, και να ενημερωθούν για όλο το εύρος της προσφοράς της εταιρείας για τη διανομή ενέργειας, τον βιομηχανικό και κτιριακό αυτοματισμό καθώς και τo IT.

 

Επόμενος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου αντίστοιχη εκδήλωση με τίτλο Innovation Day Thessaloniki στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

Uni Systems: Μετατροπή εφαρμογών σε enterprise mobility

Microsoft: Το cloud φέρνει ευκαιρίες στους συνεργάτες

Channel-Manager

Σύγχρονο lifestyle με τα νέα προϊόντα της Native Union

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα