22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ευκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω πανδημίας για το κανάλι

Παρόλο που δεν είναι σαφές πώς θα εξελιχθεί το τοπίο των δαπανών στον τομέα του computing για το υπόλοιπο της χρονιάς, οι ευκαιρίες για τους παρόχους λύσεων δεν λείπουν, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε η IPED Consulting. Οι ευκαιρίες αυτές εντοπίζονται στους τομείς του cloud, της ασφάλειας, των διαχειριζόμενων υπηρεσιών και άλλων λύσεων που απαιτούνται στη νέα κατάσταση του επιχειρηματικού τοπίου. Την ίδια στιγμή επικρατεί μια εκτεταμένη αβεβαιότητα σε ότι αφορά τον αντίκτυπο που θα έχει η παγκόσμια κρίση στις δαπάνες των πελατών.

 

«Από την έρευνα προέκυψε ότι η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί ένα ακόμη σημείο καμπής της αγοράς», δήλωσε η Rauline Ochs, ανώτερη σύμβουλος της IPED. «Βιώνουμε μια εποχή δραματικής αλλαγής. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα επιστρέψουμε στην προγενέστερη κατάσταση και όλα δείχνουν ότι δεν θα το κάνουμε».

 

Η μελέτη της IPED συμπεριέλαβε μια πρόσφατη έρευνα σε 265 παρόχους λύσεων στο κανάλι, καθώς και συνεντεύξεις με 61 στελέχη από στρατηγικούς παρόχους λύσεων, που αντιπροσωπεύουν μια ευρεία κατανομή εταιρειών στο κανάλι.

Το πρώτο τρίμηνο, πολλές επιχειρήσεις του καναλιού κατέγραψαν ρεκόρ εσόδων, με την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις που επιτρέπουν την εργασία από το σπίτι και την εξ αποστάσεως μάθηση εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, οι πάροχοι λύσεων εξέφρασαν σημαντικές ανησυχίες για το τρέχον τρίμηνο. Υπάρχει επίσης ευρεία αβεβαιότητα στο κανάλι για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Το 53% των στελεχών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι αναμένει αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου. Για τους μικρότερους συνεργάτες, οι ανησυχίες για το δεύτερο τρίμηνο είναι ακόμη ευρύτερες με το 73% να αναμένει αρνητικό αντίκτυπο για το τρίμηνο, σύμφωνα με την IPED.

Εν τω μεταξύ, τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, το 70% των στελεχών δήλωσαν ότι αναμένουν αρνητικό αντίκτυπο στις συμβάσεις και τις πληρωμές των πελατών τους.

Ωστόσο, πολλοί πάροχοι λύσεων βλέπουν «φως στο τούνελ» σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν μεγάλη έμφαση στις επαναλαμβανόμενες ροές εσόδων. Κατά τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες, το 60% των παρόχων λύσεων δήλωσε ότι αναμένουν θετικό ή μηδενικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις διαχειριζόμενων υπηρεσιών τους, ενώ το 50% αναμένει ανάπτυξη στα έργα cloud.

Σε αντίθεση με την αισιοδοξία σχετικά με το cloud και τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες, το 35% των μεγάλων παρόχων λύσεων και το 50% των παρόχων λύσεων που εξυπηρετούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναμένουν σημαντική αρνητική επίδραση στον τομέα της μεταπώλησης προϊόντων τους επόμενους τρεις έως έξι μήνες. Το 23% των μεγάλων παρόχων λύσεων αναμένουν σημαντικό αντίκτυπο στα έργα παροχής υπηρεσιών, λόγω των περιορισμών της πρόσβασης στο χώρο του πελάτη και την αδυναμία εκτέλεσης νέων έργων.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι πάροχοι λύσεων που είναι πιο διαφοροποιημένοι όσον αφορά τους κλάδους που εξυπηρετούν είναι πιθανό να έχουν καλύτερη πορεία, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι κάθετες αγορές με τις περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις για το κανάλι εντοπίζονται στους κλάδους του τουρισμού, της φιλοξενίας, του λιανικού εμπορίου και τις μεταφορές. Πρόκειται για τις αγορές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση της πανδημίας. Σύμφωνα με την IPED τα συσκευασμένα καταναλωτικά αγαθά και οι επιλεγμένες αγορές υγειονομικής περίθαλψης ήταν από τους ισχυρότερους κλάδους.

 

Η δημιουργία νέων διαύλων αναμένεται ως η πιο σημαντική πρόκληση για τα επόμενα τρίμηνα. Περίπου τα δύο τρίτα των παρόχων λύσεων αναμένουν αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητά τους να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, αν και το 20% βλέπουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν σε αγορές που βασίζεται στο cloud, την εξ αποστάσεως εργασία, τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες και την περικοπή του κόστους των πελατών, σύμφωνα με την IPED.

Η μετάβαση σε μοντέλο λειτουργικών εξόδων αντί για μοντέλο κεφαλαιουχικής δαπάνης, για παράδειγμα, θα πρέπει να συνεχίσει να βοηθά στην αύξηση των δαπανών στο χώρο του cloud, σύμφωνα με τη μελέτη.

 

Μαζί με το cloud, οι λύσεις εργασίας από το σπίτι – συμπεριλαμβανομένων των λύσεων VDI, των εφαρμογών συνεργασίας, του bandwidth και των φορητών υπολογιστών – θεωρούνται φωτεινά σημεία στο κανάλι, σύμφωνα με τη μελέτη της IPED. Πολλοί εργοδότες αναμένεται να συνεχίσουν να εστιάζουν περισσότερο στην απομακρυσμένη εργασία, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα εξακολουθεί να υφίσταται η πανδημία COVID-19.

Επιπλέον, πολλοί πάροχοι λύσεων αισθάνονται αισιόδοξοι για τις ευκαιρίες που διαβλέπουν και στον τομέα της ασφάλειας κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Σχετικά άρθρα

Οι εκτυπωτές Α4 είναι εδώ και εξελίσσονται!

Κλιματικά ουδέτερα τα ευρωπαϊκά data centers έως το 2030

Giorgos Athanassiadis

Στροφή στα κέρδη για την CPI

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα