16.3 C
Athens
11/05/2024
Biztech

Εργαστείτε πιο έξυπνα σε ισχυρές ομάδες Microsoft Teams και στη μεγάλη οικογένεια παραγωγικότητας M365

Η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τον εργασιακό τομέα. Εδώ και μήνες η πλειοψηφία του κόσμου εργάζεται απομακρυσμένα, κατάσταση η οποία όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Έτσι, το remote working που τόσο αποζητούσαν οι millennials έγινε αναγκαστική απαίτηση για όλους. Ευτυχώς, ζούμε σε μια προηγμένη τεχνολογικά εποχή κι έτσι η μετάβαση αυτή πραγματοποιήθηκε ταχύτατα. Ζούμε στην εποχή του cloud, του mobile broadband, των apps, των ενοποιημένων επικοινωνιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ζούμε στην εποχή των ψηφιακών επιχειρήσεων οι οποίες μπορούν να εξασφαλίζουν τη συνέχεια της λειτουργίας τους οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Με λίγα λόγια ζούμε στην εποχή του smart working. Ακόμα κι αν δεν το έχουν ενστερνιστεί όλοι,  ίσως λόγω των δυσκολιών του κλάδου τους, η κατεύθυνση προς την οποία θα πάμε είναι ξεκάθαρα αυτή!

 

Τι είναι το smart working και πώς θα το επιτύχετε

Κατ’ αρχήν το smart working δεν είναι μόνο η χρήση των διαθέσιμων έξυπνων εργαλείων, κυρίως έχει να κάνει με την αλλαγή της νοοτροπίας, τόσο από πλευράς εργοδότη, όσο και υπαλλήλου. Και οι δύο πρέπει να εμπιστευθούν την τεχνολογία και να αντιληφθούν ότι το smart working που περιλαμβάνει ευέλικτο ωράριο και προσωπικό χώρο εργασίας μπορεί να είναι πιο παραγωγικό.

 

Πλεονεκτήματα

•  Ελευθερία και αυτονομία. Σας επιτρέπει να οργανώσετε καλύτερα τον χρόνο σας..

•  Σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

•  Εξοικονόμηση χρόνου, ειδικά σε μεγάλες πόλεις.

•  Συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

•  Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του εργαζομένου οδηγεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ποιότητας.

•  Επιτρέπει την ενσωμάτωση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

 

Τι χρειάζεστε

Ένα σύγχρονο laptop με Windows 10 και Microsoft 365 προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο σύγχρονος εργαζόμενος για να επικοινωνήσει, να συνεργαστεί, να συνομιλήσει, να έχει πρόσβαση στα αρχεία του οπουδήποτε και κυρίως με ασφάλεια. Ενσωματώνει τις εφαρμογές παραγωγικότητας του Office και μάλιστα με δυνατότητα για desktop εγκατάσταση, mobile και Web versions. Το OneDrive αποτελεί τον cloud χώρο πρόσβασης του εικονικού γραφείου για όλα τα αρχεία, κάνοντάς διαθέσιμα με ασφάλεια από παντού, ενώ το Microsoft Teams είναι ο κόμβος επικοινωνίας και συνεργασίας που συνδυάζει κλήσεις φωνής, βιντεοδιασκέψεις, διαμοιρασμό αρχείων (δυνατότητα πρόσβασης, κοινής χρήσης και επεξεργασίας εγγράφων του Word και αρχείων του PowerPoint και του Excel σε πραγματικό χρόνο) και πλήθος άλλων λειτουργιών. Σας επιτρέπει να συναντηθείτε με τους συνεργάτες σας από οπουδήποτε και να περάσετε από ομαδική συνομιλία σε βιντεοδιάσκεψη με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι ομάδες από 10 έως 10.000 άτομα μπορούν να συσκέπτονται σε ένα σημείο, ανεξάρτητα από το πόσο διασκορπισμένα είναι τα μέλη τους.

 

Συμβουλές για αποδοτική απομακρυσμένη εργασία

Επειδή δεν είναι όλοι συνηθισμένοι στο να εργάζονται από οπουδήποτε, παραθέτουμε κάποιους βασικούς κανόνες για αποδοτική και πιο έξυπνη εργασία από οπουδήποτε.

 

Έχοντας εξασφαλίσει τα εργαλεία που αναφέρουμε στην προηγούμενη παράγραφο θα πρέπει να υιοθετήσετε κάποιες βέλτιστες πρακτικές:

 

  √ Φτιάξτε το εικονικό γραφείο σας – Βρείτε ένα σημείο βολικό, άνετο, με καλό αερισμό και φωτισμό. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους περισπασμούς και τοποθετήστε κοντά σας ό,τι χρειάζεστε (εξοπλισμό, είδη γραφείου).

  √ Συνδεθείτε – Smart working σημαίνει απρόσκοπτη και γρήγορη σύνδεση στο Internet. Βεβαιωθείτε ότι το σήμα του Wi-Fi είναι βέλτιστο, ενώ στην περίπτωση που χρειαστείτε πρόσβαση σε κρίσιμα εταιρικά δεδομένα σκεφτείτε τη λύση ενός VPN ή το remote desktop (ενσωματώνεται στα Windows 10).

√ Επικοινωνήστε – Μια web camera είναι απαραίτητη για να κρατήσετε επαφή με τους συνεργάτες σας. Θεσπίστε τακτική επικοινωνία με την ομάδα σας. Εκτός από παραγωγικοί, σας βοηθά να παραμείνετε εστιασμένοι στο project σας και να μην αποξενωθείτε από τους συναδέλφους σας. Η ανθρώπινη επαφή είναι απαραίτητη, ακόμα και η εικονική.

  √ Κάντε διαλείμματα – Το βασικό πλεονέκτημα του smart working είναι το ευέλικτο ωράριο. Μην περνάτε όλη την ώρα πάνω από τον υπολογιστή σας. Κάντε συχνά διαλείμματα και θα διαπιστώσετε ότι θα γίνετε πιο παραγωγικοί.

√ Υποστηρίξτε τους συνεργάτες σας – Εάν είστε υπεύθυνος τμήματος ή ομάδας, μείνετε σε επαφή με τους συνεργάτες σας ακόμα και εικονικά. Κατανοήστε τυχόν ανησυχίες της ομάδας σας και υποστηρίξτε τις προσπάθειές τους.

 

Ψηφιακή αλληλεπίδραση με ανθρώπινη προσέγγιση  

Καθώς όλο και περισσότερες από τις αλληλεπιδράσεις μας λαμβάνουν χώρα ψηφιακά, είναι αναπόφευκτο να αντιμετωπίζουμε προβλήματα κακής επικοινωνίας. Η λύση δεν θα προέλθει μόνο από τις νέες τεχνολογίες -αν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν να γεφυρώνουν αυτό το κενό. Αντ’ αυτού, η λύση είναι η κατανόηση των νέων κανόνων και η δημιουργία ενός συνόλου δεξιοτήτων επικοινωνίας που αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Επομένως, το smart working δεν είναι μια συγκυρία, αλλά ήρθε για να μείνει!

 

Οι κορυφαίες ομάδες και μια αξεπέραστη οικογένεια

Η Microsoft σας καλεί να αξιοποιήστε όλες τις εκπληκτικές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας. Δώστε δυναμικό παρών στις πιο ισχυρές ομάδες Microsoft Teams και δημιουργήστε τη δική σας ιδανική οικογένεια παραγωγικότητας M365. Απλοποιήστε την επικοινωνία και τη συνεργασία για να πετύχετε περισσότερα με καινοτόμες εφαρμογές, προηγμένες υπηρεσίες cloud και κορυφαία ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Lenovo και FC Internazionale Milano ενισχύουν την επιτυχημένη συνεργασία τους

Giorgos Athanassiadis

Xerox: Leader στις υπηρεσίες διαχείρισης

Giorgos Athanassiadis

Μήπως το ChatGPT αρχίσει να γράφει επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό;

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα