21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Επιθέσεις DDoS και πως να προστατευθείτε

Η Kaspersky Lab παρουσιάσε μία νέα έκδοση της λύσης Kaspersky DDoS Protection ειδικά σχεδιασμένη για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η λύση αυτή ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οργανισμών εκείνων που αναζητούν ισχυρή προστασία ενάντια στις επιθέσεις DDoS, αλλά δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους.

 

Οι μικρές εταιρείες επηρεάζονται από τις επιθέσεις DDoS με την ίδια συχνότητα που επηρεάζονται οι μεγάλοι οργανισμοί – το γεγονός ότι αυτός ο τύπος ψηφιακής απειλής είναι απλός και φθηνός στην ανάπτυξη, σημαίνει ότι είναι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε εκδικητικό ή αδίστακτο ανταγωνιστή, θυμωμένο καταναλωτή ή ακόμα και διαδικτυακούς hooligans. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα της Kaspersky Lab, το ένα τρίτο των μικρών επιχειρήσεων έχει υποστεί μία επίθεση DDoS τους τελευταίους 12 μήνες.

Για μικρές εταιρείες, οι επιθέσεις DDoS μπορεί ακόμα να είναι πιο επιβλαβείς επειδή η επιχειρηματική τους συνέχεια συχνά εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των διαδικτυακών υπηρεσιών, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα εφεδρικό σύστημα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Μία επίθεση DDoS μπορεί να κοστίσει σε έναν μικρό οργανισμό περισσότερα από $123.000, χωρίς να προσμετράται το κόστος επιδιόρθωσης της βλάβης, αλλά και η πιθανή επακόλουθη απώλεια πελατών και συνεργατών.

 

Σε περίπτωση επίθεσης DDoS, ανεξάρτητα από την ισχύ ή την πολυπλοκότητά της, η λύση Kaspersky DDoS Protection φιλτράρει τα ανεπιθύμητα αιτήματα σε κέντρα καθαρισμού, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία της Kaspersky Lab. Η νέα έκδοση δεν απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού αισθητήρα στο εσωτερικό των υποδομών των πελατών, αλλά δεν χρειάζεται επίσης και την πρόσληψη ειδικών του τομέα της Πληροφορικής για την ενεργοποίηση και τη διαμόρφωση της προστασίας. Αυτό καθιστά αρκετά εύκολη την εφαρμογή της και πολύ φθηνή τη χρήση της.

Σχετικά άρθρα

ASUSTOR Drivestor 4 AS1104T: Εξαιρετική επιλογή backup και storage για home – small office

Giorgos Athanassiadis

Οι απειλές του 2019 σύμφωνα με τη Bitdefender

Giorgos Athanassiadis

Πόσο ασφαλές είναι ένα Smart Home;

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα