13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Επεξεργαστές Samsung για το αυτοκίνητο του μέλλοντος

H Samsung Electronics ανακοίνωσε δύο νέα brands για λύσεις αυτοκίνησης, Samsung Exynos Auto και Samsung Isocell Auto, με στόχο να φέρει τεχνολογίες αιχμής στην επεξεργασία εφαρμογών και τους αισθητήρες εικόνας στον δρόμο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Samsung Electronics δεν παράγει μόνο καταναλωτικές συσκευές, αλλά αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στο χώρο των ημιαγωγών.

 

Οι επεξεργαστές Exynos της Samsung είναι γνωστοί για την απόδοση και τη σταθερότητά τους από το 2011 που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Επιπλέον των ισχυρών και ταυτόχρονα αξιόπιστων χαρακτηριστικών που διαθέτουν οι εκδοχές Exynos για κινητές συσκευές, οι Exynos Auto ανταποκρίνονται στις ανάγκες της βιομηχανίας για πιο «σκληρές» συνθήκες περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές για infotainment, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (Advanced Driving Assistance Systems) και τηλεματική.

Οι επεξεργαστές που διατίθενται από την Exynos Auto χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες: τη σειρά Exynos Auto V για προηγμένα συστήματα in-vehicle infotainment (IVI), τη σειρά Exynos Auto A για ADAS και τη σειρά Exynos Auto T για λύσεις τηλεματικής.

 

 

Οι αισθητήρες εικόνας Isocell της Samsung παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2017 στις κινητές συσκευές της εταιρείας. Βασισμένοι στην πρωτοποριακή τεχνολογία για την απομόνωση των pixels, την Isocell, οι αισθητήρες προσφέρουν μεγαλύτερη ορατότητα του δρόμου και του περιβάλλοντος, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα επιτρέπουν την πιο ακριβή αναγνώριση αντικειμένων. Κάτι τέτοιο επιτρέπει, για παράδειγμα, στα οχήματα να αντιλαμβάνονται τις οδικές συνθήκες ή τους πιθανούς κινδύνους ακόμη και κατά την οδήγηση μέσα σε σήραγγες ή κάποιο άλλο περιβάλλον με συνθήκες υψηλής αντίθεσης.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ: Μειώνεται η… μείωση στην αγορά τεχνολογίας

antonyroussel

Έργο στη Βουλγαρία για την Uni Systems

Kitriniaris

Microsoft: Η τεχνητή νοημοσύνη και ο ρόλος της στην κοινωνία

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα