21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

«Επαυξημένη νοημοσύνη» βλέπει η Lenovo στο MWC 2018

Στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress 2018 που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τη 1 Μαρτίου, η Lenovo ανακοίνωσε ότι θα μετακινήσει τη βασική της στρατηγική στην «επαυξημένη νοημοσύνη».

Η Lenovo έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη συλλογή έξυπνων συσκευών AI. Μέσω των νέων τεχνολογιών AR, VR και φωνητικής ενεργοποίησης που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, η Lenovo προσφέρει νέους ισχυρούς τρόπους εργασίας και διασκέδασης. Από τα νέα laptops Yoga 2-σε1 με φωνητική αναγνώριση και τα Moto Mods, σε λύσεις εξελιγμένων data center, η Lenovo εστιάζει στο AI παντού, από τις απλές καθημερινές συσκευές έως και τις λύσεις για τις επιχειρήσεις.

 

Έξυπνα laptops & smart display

Στο MWC 2018, η Lenovo παρουσιάζει το νέο Yoga 730 (σε μοντέλα 13 και 15 ιντσών) και το νέο Yoga 530 14 ιντσών. Τα νέα convertibles με Windows 10 διαθέτουν μοντέρνο design, ισχυρή απόδοση και φορητότητα. Το Yoga 730 αξιοποιεί την ισχύ του Al για να παρέχει έξυπνη βοήθεια χωρίς τη χρήση χεριών, με την ενσωμάτωση τόσο της Cortana αλλά και της Alexa, που προσφέρουν περισσότερες επιλογές και αναγνωρίζουν φωνητικές εντολές, ακόμα και αν ο χρήστης βρίσκεται στην άλλη μεριά του δωματίου.

 

 

Περνώντας στα Chromebooks, να αναφέρουμε ότι το νέο ανθεκτικό τρίο της Lenovo, το Chomebook 500e, το Chromebook 300e 2-σε-1 και το Chromebook 100e, αρχικά σχεδιασμένα για εκπαίδευση, είναι τώρα διαθέσιμα για τους καταναλωτές. Εκτός από τo προστατευτικό design που προστατεύει από χτυπήματα και νερό, το Chromebook 300e διαθέτει τεχνολογία Lenovo Enhanced Touch που επιτρέπει τη χρήση καθημερινών αντικειμένων για αλληλεπίδραση με την οθόνη, ενώ το Chromebook 500e παρέχει στυλό EMR για απρόσκοπτη γραφή και σχεδίαση.

 

Στο φετινό MWC η Lenovo παρουσίασε την έξυπνη οθόνη της που την είχαμε δει στην CES 2018. Πρόκειται για μια συσκευή που συνδυάζει τη δυνατότητα φωνής του Google Assistant μαζί με full HD οθόνης αφής. Παράλληλα λειτουργεί ως κόμβος εντολών για τις συνδεδεμένες έξυπνες οικιακές συσκευές, από τον φωτισμό έως τη θέρμανση και ακόμα περισσότερα, ενώ μπορεί να ελέγχεται με φωνητικές εντολές ή με μία γρήγορη ματιά στην οθόνη.

 

 

Τεχνητή νοημοσύνη και στα data center

Καθώς οι καινοτομίες στα κινητά και τις έξυπνες συσκευές αυξάνονται ραγδαία, o κλάδος των τηλεπικοινωνιών υφίσταται τεράστιες αλλαγές με τα δίκτυα 5G. Η Lenovo βρίσκεται σε μοναδική θέση να κάνει τη διαφορά σε παραδοσιακές βάσεις τηλεπικοινωνιών και να προσφέρει μια απρόσκοπτη μετάβαση για τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας σε έναν κόσμο που καθορίζεται αποκλειστικά από το λογισμικό.

 

Στην MWC η Lenovo ανακοίνωσε μια νέα πρόταση για data centers επόμενης γενιάς που βασίζεται σε Lenovo ThinkSystem SR650/SR630 servers και switches, Red Hat OpenStack Platform, και Mellanox ConnectX-4 NICs. Επιπλέον, η Lenovo συμμετέχει στο πρόγραμμα «Intel Select Solution for NFV» και προσφέρει μια λύση ειδικά βελτιστοποιημένη για φορτία NFV με κρυπτογράφηση και συμπίεση. Η λύση αποτελείται από το Intel QuickAssist Technology και το Intel XXV710 NIC διαθέσιμες στους Lenovo SR650/SR630 servers.

Επιπλέον, η Lenovo παρουσίασε την πρώτη εφαρμογή σταθμών βάσης 5G –με λογισμικό και εικονική εκτέλεση των συγκεντρωτικών και κατανεμημένων μονάδων (CU/DU), σε συνεργασία με την China Mobile.

Τέλος, στο περίπτερο της Intel στο Mobile World Congress η Lenovo παρουσίασε τη λύση «αυτο-βελτιστοποιούμενου δικτύου 5G» βασισμένη στους Lenovo ThinkSystem SR650 servers.

Σχετικά άρθρα

Η εταιρεία Κασίδης επέλεξε την πλατφόρμα Qlik

Giorgos Athanassiadis

LG UltraFine 27 MD5KL-B: Μια οθόνη σχεδιασμένη για τα προϊόντα της Apple

Giorgos Athanassiadis

Διάκριση για τα πολυμηχανήματα της Sharp

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα