14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Επένδυση στο large format printing

Η Active συνεχίζει να επενδύει στο χώρο του printing, μπαίνοντας δυναμικά σε νέες αγορές. Η νέα συνεργασία με την HP, καταδεικνύει ακριβώς αυτή τη φιλοσοφία της εταιρείας και της επιτρέπει να εισαγάγει στο business της την έννοια του LF printing με τα μοντέλα PageWide Large Format. Για τη συγκεκριμένη συνεργασία, αλλά και για τη συνολική αγορά των παραγωγικών εκτυπώσεων μεγάλου format μιλήσαμε με τον printing division manager της Active κ. Παναγιώτη Βελισσαρίου.

 


 

Πρόσφατα η Active Computer Systems ανακοίνωσε ότι εκτός από τους HP Large Format, θα διαθέσει για πρώτη φορά και κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά και τους Page Wide XL. Ο κ. Βελισσαρίου μας εξήγησε ότι η απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στους HP Large Format Printers/MFP’s και συγκεκριμένα στην τεχνολογία PageWide XL, ήταν διότι πιστεύει ότι αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της εκτύπωσης. Προσφέρει στον τελικό χρήστη υψηλή ταχύτητα εκτύπωσης, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται χαμηλό κόστος χρήσης (TCO). Αυτό ακριβώς είναι το βασικό χαρακτηριστικό που καθιστά την τεχνολογία PageWide ιδανική για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Μάλιστα, τα οφέλη της τεχνολογίας PageWide είναι ακόμα ποιο εντυπωσιακά, όταν εφαρμόζεται σε εκτυπωτές μεγάλου format. «Ενσωματώνοντας την τεχνολογία PageWide στον εκτυπωτικό στόλο μπορούμε με μια και μόνο συσκευή να καλύψουμε όλες τις ανάγκες εκτύπωσης και ενδεχομένως σάρωσης στην περίπτωση του MFP», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Καλύπτοντας κάθε ανάγκη 

Η διαθέσιμη γκάμα των εκτυπωτών Large Format της HP αποτελείται από 35 διαφορετικούς κωδικούς, χωρίς να συνυπολογιστούν τα διάφορα αξεσουάρ. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Active να καλύψει τις ανάγκες μεμονωμένου χρήστη, μεγάλων ομάδων εργασίας, εκτυπώσεις παραγωγής μεγάλου τιράζ, και μάλιστα σε διαφορετικές κάθετες αγορές. Με τα εν λόγω εκτυπωτικά μηχανήματα, μπορούν να παραχθούν από απλές γραμμικές εκτυπώσεις, μέχρι αναπαραγωγή έργων τέχνης υψηλής ποιότητας. Εύλογα απορρέει το συμπέρασμα, ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνεργασία, με λύσεις που απευθύνονται σε αγορές όπως, τεχνικών γραφείων/κατασκευαστικών, μελετητικών εταιρειών, αλλά και εμπορικών εταιρειών, retailers, copy shops/pepro houses, διαφημιστικών εταιρειών fine-art, service bureau, κλπ.

Έτσι, με τη διαθέσιμη γκάμα σε HP Large Format εκτυπωτές, η Active έχει τη δυνατότητα να καλύψει σχεδόν όλες τις κάθετες αγορές σε indoοr επίπεδο. Επιπλέον, ο κ. Βελισσαρίου στάθηκε ιδιαίτερα στην εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι με τις γνώσεις και την εξειδίκευσή τους μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όποιον θέλει να επενδύσει σε large format printers.

Ειδικά για την τεχνολογία των PageWide XL η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο European Training & Solution Center της HP στην Βαρκελώνη, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων & pre-sales όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

 

Με το βλέμμα στις υπηρεσίες

Με δεδομένο ότι η Active εξειδικεύεται στις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων, προσφέρει στους πελάτες της λύσεις MPS pay-per-use, ακόμα και για τους LF Printers. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Βελισσαρίου, η Active είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει MPS για τους DesignJet και PageWide XL εκτυπωτές. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η αγορά του εκτυπωτικού μηχανήματος (μέσο κόστος ανά μηχανή περίπου 35.000€). Η Active προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής βάσει της χρήσης και του είδος των εκτυπώσεων.

Ο κ. Βελισσαρίου ήταν σαφής, τονίζοντας πως η Active έχει διαρκώς στραμμένο το βλέμμα προς τις υπηρεσίες: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πραγματικά πρωτοποριακή υπηρεσία MPS που προσφέρεται στους DesignJet Production και PageWide XL, δεδομένης της δυσκολίας υπολογισμού της κάλυψης χρώματος/εκτύπωση. Αυτό συμβαίνει λόγω του μεγάλου εύρους και διαβάθμισης ποιότητας των εκτυπώσεων που έχουν την δυνατότητα να παράξουν οι εκτυπωτές αυτοί».

 

H πορεία της Active στην αγορά του printing αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η εταιρεία έχοντας αναλύσει τις τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια αγορά, εισάγει καινοτόμες υπηρεσίες στην ελληνική αγορά, θέτοντας ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους, και είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες printing, εξασφαλίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

EMC, VMware: Αλλαγές σε ηγετικό επίπεδο

ntiliakos

Dell και HP μεταπωλητές του Surface Pro

Channel-Manager

Η Samsung κατασκευάζει εργοστάσιο ημιαγωγών στις ΗΠΑ κόστους $14 δις

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα