22.8 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Επέκταση συνεργασίας μεταξύ Play και Huawei

Σε επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας έως το 2025 προχώρησαν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας PLAY μέλος του ομίλου Olympia στην Πολωνία, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, με την κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei. Στόχος των δύο εταιρειών είναι μακροπρόθεσμα ανάπτυξη των φασμάτων 4.5G και 5G στοχεύοντας σε αποτελεσματικότερες υπηρεσίες ευρυζωνικού δικτύου για τους συνδρομητές της Play.

 

H Play έχει επιτύχει μέσα σε μόλις 8 χρόνια να κατακτήσει τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στην πολωνική αγορά με 25,6% μερίδιο αγοράς και 14,2 εκατ.  συνδρομητές. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυξάνοντας τη βάση πελατών της το περασμένο έτος κατά 15,2%, κάτι που αντανακλάται και στην αυξημένη κερδοφορία της. Μέσα στο 2015 τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 22,1% και το EBITDA κατά 44%.

 

Η στρατηγική συμφωνία της Play με την Huawei αφορά την ανάπτυξη της υποδομής του δικτύου μέχρι το 2025,  επισφραγίζει τη δεκαετή τους συνεργασία και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την κοινή τους πορεία για τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικότερα, η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στην ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου, του δικτύου μετάδοσης, του δικτύου IP, καθώς και την υποστήριξη λύσεων πληροφορικής και την παράδοση κινητών συσκευών. Επί του παρόντος, η Play διαθέτει  5.000 σταθμούς βάσης σε όλη τη χώρα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά στο πλαίσιο της συμφωνίας.

 

Το 2004, όταν η Huawei  ίδρυσε το πρώτο της γραφείο στην Πολωνία, η Play ήταν ο πρώτος της στρατηγικός συνεργάτης που εμπιστεύτηκε την τεχνολογία της. Οι εταιρείες μαζί έχουν διεκπεραιώσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικά και μεγαλεπήβολα έργα πάνω στα φάσματα 2G, 3G και 4G.

Σχετικά άρθρα

Δύο νέα έργα με φορείς του δημοσίου για την Active

Kitriniaris

Lenovo Yoga Book

Giorgos Athanassiadis

H Samsung στρατηγικός συνεργάτης του InnovAthens

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα