19.7 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Εν μέσω θέρους, Windows 10!

Όταν ο Satya Nadella τα πρωτοπαρουσίασε τα χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη ιντερνετική υπηρεσία στον κόσμο. Από χθες, λοιπόν, αυτή η υπηρεσία, τα Windows 10, είναι γεγονός. Ένα γεγονός το οποίο αυτή τη φορά ξεπερνά τα στενά όρια ενός νέου λειτουργικού, αφού με την κυκλοφορία των Windows 10, των πρώτων καλοκαιρινών Windows στην ιστορία, η Microsoft φιλοδοξεί να διεισδύσει στην αγορά με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς τόσο στον τομέα των υπηρεσιών όσο και στο κομμάτι των συσκευών.

 

Η μεγάλη μέρα έφθασε και πλέον τα Windows 10 – η πρώτη πραγματικά ενοποιημένη έκδοση των Windows – θα εγκατασταθεί στους υπολογιστές, tablets και smartphones χρηστών από 190 χώρες. Μάλιστα για τον επόμενο ένα χρόνο προσφέρονται ως δωρεάν αναβάθμιση σε όλους όσοι έχουν εγκαταστήσει νόμιμα τα Windows 7, Windows 8 ή 8.1. Οι χρήστες που έχουν κάνει κράτηση για αναβάθμιση σε Windows 10 θα ειδοποιηθούν σταδιακά τη στιγμή που η αναβάθμισή τους είναι έτοιμη για εγκατάσταση. Για εταιρικούς πελάτες, τα Windows 10 είναι διαθέσιμα για ανάπτυξη στον εργασιακό τους χώρο, ενώ από την 1η  Αυγούστου επιχειρήσεις που έχουν συλλογική άδεια χρήσης μπορούν να αναβαθμίσουν σε Windows 10 Enterprise και Windows 10 Education.

 

To πόσο διαφορετική είναι αυτή η έκδοση των Windows μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις προσδοκίες που τη συνοδεύουν και όχι μόνο από τους απλούς χρήστες. Η IDC εκτιμά ότι θα αλλάξουν γενικά τη φυσιογνωμία της αγοράς tablets, οι PC vendors τα αναμένουν ως μάνα εξ ουρανού για να ανακάμψουν οι πωλήσεις τους, οι IT managers δηλώνουν σε ποσοστό 73% ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να εγκαταστήσουν τα Windows 10 στις επιχειρήσεις μέσα στον πρώτο χρόνο από την αποδέσμευσή τους, και η ίδια η Microsoft αναμένει ότι θα υιοθετηθούν με τέτοια ταχύτητα ώστε το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε 1 δις συσκευές.

 

Ας δούμε, λοιπόν, συνοπτικά τι προσφέρουν τα Windows 10.

 

– Την Cortana, την προσωπική ψηφιακή βοηθό που διευκολύνει την εύρεση της όποιας πληροφορίας αναζητά ο χρήστης.

 

– Τον νέο browser Microsoft Edge που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγούνται, να διαβάζουν, να σημειώνουν και να μοιράζονται τις σημειωμένες ιστοσελίδες του με άλλους.

 

– Τη νέα ενσωματωμένη εφαρμογή Xbox, που φέρνει την εμπειρία του Xbox στα Windows 10 συνδέοντας φίλους, παιχνίδια και επιδόσεις μεταξύ Xbox One και συσκευών που λειτουργούν με Windows 10.

 

– Τη λειτουργία Continuum, η οποία βελτιστοποιεί τις εφαρμογές με άμεσο τρόπο, ανάλογα με το τι πλατφόρμα χρησιμοποιεί ο χρήστης, touch ή desktop.

 

– Ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως photos, χάρτες, τη νέα μουσική εφαρμογή της Microsoft, Groove, καθώς και ταινίες και TV, προσφέροντας έτσι επιλογές ψυχαγωγίας και παραγωγής υλικού, ενώ με το OneDrive τα αρχεία μπορούν να μοιράζονται και να ανανεώνονται εύκολα σε όλες τις συσκευές συγχρόνως.

 

– Την εφαρμογή Microsoft Phone Companion που δίνει τη δυνατότητα σε κινητά τηλέφωνα iPhones, Android ή Windows να λειτουργούν απρόσκοπτα με τα Windows 10.

 

– Τις ολοκαίνουργιες εφαρμογές Office Mobile για Windows 10 tablets, διαθέσιμες στο Windows Store, ενώ για κάθε ανάγκη ηλεκτρονικών σημειώσεων, η πλήρης πλέον εφαρμογή OneNote είναι εγκατεστημένη εξαρχής στα Windows 10. Η επερχόμενη διάθεση των Office desktop εφαρμογών (Office 2016) πρόκειται να προσφέρει την πιο πλούσια γκάμα χαρακτηριστικών για επαγγελματικού επιπέδου δημιουργία περιεχομένου.

 

– Το νέο Windows Store, το οποίο προσφέρει εμπειρία one-stop shopping για δημοφιλείς δωρεάν και επί πληρωμής εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και καινούργια τραγούδια, συμβατές σε όλες τις συσκευές που λειτουργούν με Windows 10. Το νέο Windows Store είναι το μόνο ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Cortana για να χειρίζονται εφαρμογές  με τη χρήση της φωνής τους και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στα εικονίδια των εφαρμογών τους.

 

Τέλος να μην παραλείψουμε ότι τα Windows 10 θα γίνουν ευρέως διαθέσιμα στα καταστήματα – για όσους χρήστες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε δωρεάν αναβάθμιση – κατά τα μέσα του Αυγούστου και το Σεπτέμβριο. Παράλληλα Συσκευές που λειτουργούν με Windows 10 θα βρίσκονται σε μερικά καταστήματα, ενώ πολλές περισσότερες συσκευές θα είναι διαθέσιμες ευρέως τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολουθούν.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει τη βιομηχανία του printing;

Giorgos Athanassiadis

Συνεργασία των Public με την Amazon

Kitriniaris

Η Intrasoft στην αγορά των AI Data Analytics

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα