21.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Εντυπωσιακή η παρουσία της Active στα Ποσειδώνια

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η Active Computer Systems, First Platinum συνεργάτης της HP, συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση ναυτιλίας με διεθνή εμβέλεια, τα Ποσειδώνια 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από 4 έως 8 Ιουνίου 2018.

Τα φετινά Ποσειδώνια ήταν κατά 10% μεγαλύτερα από το 2016. Συγκεκριμένα συμμετείχαν 2.011 εκθέτες και 22.000 επισκέπτες από 92 χώρες.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συμμετέχουν στα Ποσειδώνια, καταδεικνύοντας την προσήλωσή τους (και) στον κλάδο της ναυτιλίας, ο οποίος σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται τις υπηρεσίες και τις λύσεις αναγνωρισμένων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας οι οποίες θα τον βοηθήσουν στην πορεία του προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το θέμα αυτό απασχόλησε συμμετέχοντες και επισκέπτες της έκθεσης και συζητήθηκε και στα διάφορα παράλληλα σεμινάρια και workshops. Όλοι συμφώνησαν ότι ο σημερινός ναυτιλιακός κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μία επανάσταση που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς λόγω της εντυπωσιακής εξέλιξης των νέων τεχνολογιών. Και ενώ προσπαθεί να προσαρμοστεί σε μια σειρά νέων προκλήσεων, οι εταιρείες τεχνολογίας έρχονται να προσφέρουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ναυτιλιακές εταιρείες που επιδεικνύουν την απαραίτητη βούληση, προνοητικότητα και έχουν τον προϋπολογισμό για να διατηρήσουν το προβάδισμα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Active Computer Systems – HP είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών για όλες τις τελευταίες καινοτόμες ΙΤ λύσεις και προϊόντα που θέτουν νέα δεδομένα στον κλάδο της ναυτιλίας.

Άλλωστε η Active Computer Systems συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα με μακρόχρονη ιστορία που ξεκινά από το 1995. Είναι πιστοποιημένος συνεργάτης, αλλά και authorized service provider των μεγαλύτερων οίκων IT της παγκόσμιας αγοράς και η υποστήριξη του κλάδου της ναυτιλίας αποτελεί στρατηγικής σημασίας επιλογή, έχοντας ήδη δεκάδες εταιρείες του χώρου στο πελατολόγιό της.

 

 

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι στο περίπτερο της Active Computer Systems, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πανίσχυρο φορετό workstation της HP, το Z VR BackPack PC. Φορέσαμε το headset εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift και δοκιμάσαμε την interactive VR εφαρμογή Erma First της εταιρείας ViRA που μας μετέφερε εικονικά στο μηχανοστάσιο και τη γέφυρα ενός πλοίου.

Σχετικά άρθρα

MPS της Intersys επιλέγει η Cretafarm

Giorgos Athanassiadis

H Epsilon CSA απέκτησε το λογισμικό φαρμακείων Lavinet

Qualcomm: Θα είναι το επόμενο spin off;

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα