22.9 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Ελλάδα – Κύπρος… ένωσις, δια χειρός Cyta

Αξιόπιστη τηλεπικοινωνιακή γέφυρα, γεωπολιτικής αξίας, μεταξύ Ανατολής και Δύσης προσδοκά να καταστεί η CYTA μέσω της νέας ιδιόκτητης υποθαλάσσιας σύνδεσης οπτικών ινών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας

 

Συγκεκριμένα, το υποθαλάσσιο σύστημα KIMONAS, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2015, θα συνδέει τον καλωδιακό σταθμό της Cyta στον Πεντάσχοινο της Κύπρου, με τον καλωδιακό σταθμό της Med Nautilus (θυγατρικής εταιρείας της Telecom Italia Sparkle) στα Χανιά. Στη συνέχεια, μέσω του υποθαλάσσιου οπτικού δακτυλίου ΑΤΗΕΝΑ μεταξύ Χανίων – Αθήνας, ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος και άλλων δικτύων οπτικών ινών, επίσης ιδιοκτησίας της Cyta Ελλάδος, θα διασχίζει τη Στερεά Ελλάδα και θα προεκτείνεται μέχρι τη Σόφια στη Βουλγαρία και σε άλλα σημεία σε γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Έτσι, το σύστημα KIMONAS δημιουργεί έναν νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο που θα διασυνδέει τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη με την Αίγυπτο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, μέσω Κύπρου. Ταυτόχρονα μέσω των δικτύων της Telecom Italia Sparkle, συνεργάτη του ομίλου Cyta, θα προσφέρει δυνατότητες διασύνδεσης στα Ανατολικά με την Τουρκία και στα Δυτικά με την Ιταλία και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Photo_2

Πρόκειται για ένα έργο που προσφέρει νέες επιχειρηματικές προοπτικές και δίνει τη δυνατότητα στη Cyta Ελλάδος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο στη λιανική αλλά και στη χονδρική αγορά. Πέραν των προφανών επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων για τη Cyta Ελλάδος, επιτρέπει στον όμιλο να αξιοποιήσει πλήρως τα εθνικά και διεθνή δίκτυα του σε ένα κοινό μέτωπο Κύπρου – Ελλάδος στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Σχετικά άρθρα

Tech Channel Partner: Διαβάστε στο 14ο τεύχος

Kitriniaris

Οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ποντάρουν στην 3η Πλατφόρμα

Channel-Manager

Για πρώτη φορά πιστοποίηση στις λύσεις της EnGenius από την Professional Services

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα