24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Δύσκολη εξίσωση για την Ηλεκτρονική

Σε αναδιοργάνωση του δικτύου καταστημάτων της προχωρά η Ηλεκτρονική, με την ελληνική εταιρεία να αναζητά τρόπο να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη και να αυξήσει τη ρευστότητά της, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το BizTech μιλώντας με παράγοντες της αγοράς, η κατάσταση της εταιρείας είναι δύσκολη, ωστόσο παρά τα όσα γράφονται το τελευταίο 24ωρο δεν έχει κατατεθεί αίτηση πτώχευσης. Απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο ισολογισμός της Ηλεκτρονικής (30/6/2014 – 30/6/2015) καταγράφει μείωση τζίρου σε €67 εκατ. από €72 εκατ., αρνητικά EBITDA -€3 εκατ. και σύνολο υποχρεώσεων €88 εκατομμύρια. Οι αριθμοί καταδεικνύουν την δυσχερή θέση της εταιρείας, ενώ παράγοντες της αγοράς τόνισαν ότι οι προμηθευτές είχαν ήδη ρίξει το πλαφόν για την Ηλεκτρονική σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Πάντως αυτό που προς το παρόν ισχύει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, είναι η ύπαρξη ενός σχεδίου το οποίο προβλέπει μόνο κλείσιμο καταστημάτων, αν και τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό τους και τις περιοχές στις οποίες θα κλείσουν δεν είναι ακόμα σαφή. Αυτή τη στιγμή η Ηλεκτρονική διαθέτει δίκτυο 45 καταστημάτων πανελλαδικά.

Σχετικά άρθρα

«Γεύση από Αθήνα» στα σύννεφα με το Cardlink maitre

Samsung Odyssey Ark: Επική κυρτή οθόνη 55 ιντσών για επικό gaming

Giorgos Athanassiadis

ViewSonic M2e: Τεχνολογία ToF για άμεση αυτόματη εστίαση

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα