18.1 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Δυο νέα, έξυπνα και οικονομικά Wi-Fi 6 routers ανακοίνωσε η D-Link

Η D-Link ανακοίνωσε τα δύο νέα, πιο οικονομικά Wi-Fi 6 (802.11ax) routers της, τα AX1500 Wi-Fi 6 (DIR-X1560) και AX1800 Wi-Fi 6 (DIR-X1860), τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία του smart home, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται ως «gaming routers» εξαιτίας των εκπληκτικών χαρακτηριστικών τους.

Σχεδιασμένα με γνώμονα το σύγχρονο «έξυπνο» σπίτι, τα DIR-X1560 και DIR-X1860 παρέχουν ομαλές και εξαιρετικά αξιόπιστες συνδυασμένες ταχύτητες Wi-Fi έως και τα 1.500 Mbps και 1.774 Mbps αντίστοιχα. Μέσω των δυο νέων μοντέλων της D-Link, η αναβάθμιση του υπάρχοντος οικιακού δικτύου στο επόμενης γενιάς πρωτόκολλο Wi-Fi 6 γίνεται εύκολη κι απλή, καθώς είναι σχεδιασμένα να διατηρούν συνδεδεμένες όλο και πιο μεγάλο αριθμό υπολογιστών, mobile και έξυπνων οικιακών συσκευών που θα λειτουργούν όλα μαζί απρόσκοπτα.

Τα DIR-X1560 και DIR-X1860 προσφέρουν dual band Wi-Fi με έως και τέσσερα ταυτόχρονα streams, κάτι που επιτρέπει απρόσκοπτη 4K αναπαραγωγή βίντεο, gaming και βιντεοκλήσεις χωρίς προβλήματα και μάλιστα ταυτόχρονα. Και τα δύο μοντέλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με μια σειρά από νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εμπειρία σύνδεσης του χρήστη. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία 1024-QAM εξασφαλίζει ενίσχυση της απόδοσης όλων των συνδεδεμένων συσκευών έως και 25% με συχνότητα καναλιού 80 MHz για ακόμα μεγαλύτερο bandwith. Επιπλέον, ενσωματώνουν τεχνολογίες ενίσχυσης σήματος και αύξησης της εμβέλειας του ασύρματου δικτύου για την ελαχιστοποίηση των «νεκρών σημείων». Τα παραπάνω χαρακτηριστικά αυξάνουν την χωρητικότητα έως και τέσσερις φορές ενώ η σύνδεση γίνεται έως και 38% γρηγορότερη.

Έξυπνα χαρακτηριστικά

Και τα δύο νέα routers της D-Link διαθέτουν τεχνολογία MIMO (MU-MIMO) και OFDMA εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη σύνδεση περισσότερων συσκευών ελαχιστοποιώντας τις καθυστερήσεις. Το OFDMA παρέχει εξαιρετική χωρητικότητα χωρίζοντας ένα κανάλι σε τέσσερα δευτερεύοντα εξασφαλίζοντας μεγαλύτερο bandwidth, καλύτερη διανομή συνδεσιμότητας στις συσκευές, εξαλείφοντας τη συμφόρηση μέσα στο δίκτυο.

Επιπλέον, τα DIR-X1560 και DIR-X1860 είναι συμβατά με την Amazon Alexa και τον Google Assistant και υποστηρίζουν φωνητικές εντολές, επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την πρόσβαση στο Wi-Fi, να ελέγξουν τα στοιχεία σύνδεσης ή να επανεκκινήσουν το σύστημα.

Είναι πολύ εύκολα στη ρύθμιση μέσω του ειδικού app της D-Link μέσω του οποίου οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε πλούσιες λειτουργίες διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένου γονικού ελέγχου.

Διαθεσιμότητα και τιμές

DIR-X1560: €119,99
DIR-X1860: €124,99

Και τα δύο μοντέλα είναι άμεσα διαθέσιμα στους επίσημους μεταπωλητές της D-Link.

Σχετικά άρθρα

Αποκλειστική συνεργασία Public-Leica

Channel-Manager

Η HPE εξαγοράζει την OpsRamp και ενισχύει την ηγεσία της στο hybrid cloud

Giorgos Athanassiadis

Μήπως το ChatGPT αρχίσει να γράφει επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό;

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα