19/04/2024
Biztech

Δυνατό “παιχνίδι” από τη Microsoft

Σε μια σημαντική εξαγορά που δείχνει ότι η αγορά του gaming είναι μέσα στον στρατηγικό της σχεδιασμό, προχώρησε η Microsoft πριν λίγες ημέρες. Ο λόγος για την Havok, ίσως την κορυφαία εταιρεία δημιουργίας real-time physics στον χώρο του gaming.

 

Για την ιστορία να θυμίσουμε εδώ ότι η Havok είναι μια ιρλανδική εταιρεία την οποία είχε εξαγοράσει η Intel το 2007 έναντι $110 εκατομμυρίων.  Μερικοί από τους vendor που έχει συνεργαστεί η Havok είναι οι Activision, EA, Ubisoft, Nintendo, Sony, Microsoft ενώ τίτλοι όπως οι Halo, Assassin’s Creed, Call of Duty, Destiny, Dark Souls και The Elder χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Havok.

 

H Microsoft αρνήθηκε να αποκαλύψει το τίμημα της εξαγοράς, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει το licensing για την τεχνολογία της Havok σε άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών.

 

Στην Microsoft βλέπουν το gaming ως μια εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργία επιπλέον εσόδων, καθώς και ως έναν εναλλακτικό τρόπο για την εταιρεία να διατηρήσει την παρουσία της σε άλλες πλατφόρμες, εκτός των Windows.

Σχετικά άρθρα

Στον πάγο η παγκόσμια αγορά IT

Channel-Manager

Cisco: Με προίκα $1 δις ανεβαίνει στο “σύννεφο”

Kitriniaris

6 βραβεία AV-Test απέσπασε η Bitdefender

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα