21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Δυνατό δ’ τρίμηνο για τον όμιλο ΟΤΕ

Με αιχμή του δόρατος τη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα, ο όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε ένα δυνατό δ’ τρίμηνο το 2015, σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου σημείωσαν αύξηση 2% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2014, παρά το δύσκολο οικονομικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας κατέγραψε εντυπωσιακές επιδόσεις, με έσοδα ενισχυμένα κατά 5,1%, ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ICT, καθώς και στη σημαντική αύξηση στα έσοδα του OTE TV, που ενισχύονται από τη δυναμική αύξηση των συνδρομητών και τον σημαντικά υψηλότερο δείκτη ARPU. Στις δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα σημειώθηκε περαιτέρω βελτίωση σε τριμηνιαία βάση, με τη μείωση εσόδων να διαμορφώνεται συνολικά σε 0,6% το δ’ τρίμηνο του 2015, από μείωση 3,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Mιχάλης Τσαμάζ, τόνισε ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι επιδόσεις στο κλείσιμο της χρονιάς, ειδικά στην Ελλάδα, ήταν ισχυρές, ενώ ήδη η ανταπόκριση στη νέα ενιαία εμπορική μάρκα Cosmote είναι θετική. Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε ότι συνολικά ο όμιλος είχε  μια πολύ καλή χρονιά. Μάλιστα, για το 2016 προέβλεψε ότι οι συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες, αλλά οι συνεχείς επενδύσεις θα επιτρέψουν την ενίσχυση του ομίλου σε κάθε αγορά που έχει παρουσία.

 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, στη Ρουμανία οι δραστηριότητες κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ισχυρή αύξηση, με τα συνολικά έσοδα να ενισχύονται κατά 7,5% το δ’ τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης μετά τη μείωση στα τέλη τερματισμού που επιβλήθηκε τον Απρίλιο του 2014. Τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν 5% το τρίμηνο, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από συνδυαστικές υπηρεσίες σταθερής και κινητής, καθώς και των καλών επιδόσεων στις υπηρεσίες χονδρικής και ICT.

 

Στην Αλβανία, τα έσοδα σημείωσαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση (+33%) το τρίμηνο, καθώς η ρύθμιση στην αγορά λιανικής, που απαγορεύει τη διαφοροποίηση των εντός και εκτός δικτύου χρεώσεων, και τα νέα προγράμματα συμβολαίου και καρτοκινητής που ξεκίνησαν πέρυσι τον Ιούλιο, οδήγησαν σε υψηλότερα έσοδα από εθνικές και διεθνείς εισερχόμενες κλήσεις και μια συνολική αύξηση του δείκτη ARPU.

 

Τα λοιπά έσοδα του ομίλου μειώθηκαν σχεδόν 5% το τρίμηνο, αλλά αυξήθηκαν κατά 4%, στα €474,6 εκατ. το δωδεκάμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα των ισχυρών εσόδων της OTE Globe και των εσόδων από το επιδοτούμενο (από την Ε.Ε.) έργο που έχει αναλάβει ο όμιλος ΟΤΕ για την επέκταση της ευρυζωνικής πρόσβασης στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Asha 501, το νέο όπλο της Nokia στα προσιτά smartphones

Kitriniaris

Το AccurioPress C2060 στο Digital Image Square

Giorgos Athanassiadis

Μία ακόμη εγκατάσταση για την εφαρμογή MyManager Εμπορικό της Qualisys

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα