15.2 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Δραστικά μέτρα για την Toshiba

Σχέδιο αναδιάρθρωσης με μείωση του λειτουργικού κόστους κατά €4,1 δις και περικοπές προσωπικού κατά 6.500 εργαζόμενους ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Toshiba, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε βιώσιμη πορεία, μετά το πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο αλλά και τις ζημίες που ανακοίνωσε.

 

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ύψους €285 εκατ. παρά το γεγονός ότι προχώρησε εσπευσμένα στην πώληση του μεριδίου που διατηρούσε στην φινλανδική εταιρεία ανελκυστήρων Κone έναντιn τιμήματος €865 εκατομμυρίων. Χωρίς τη συγκεκριμένη πώληση είναι προφανές ότι οι ζημίες της Toshiba θα ήταν άνω του €1 δις για το 2015.

 

Επανερχόμενοι στο σχέδιο αναδιάρθρωσης πρέπει να πούμε ότι οι απολύσεις των 6.500 εργαζομένων θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου του 2016 ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναδιατάξει τα businesses της. Ειδικότερα, θα επικεντρωθεί στην αγορά B2B όπου αναμένει μεγαλύτερη ζήτηση και υγιέστερα οικονομικά αποτελέσματα.

 

Αντιθέτως, όσον αφορά την B2C αγορά η Toshiba ξεκαθάρισε ότι την απασχολούν μόνο δύο χώρες, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, όπου οι ευκαιρίες πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους παραμένουν αξιόλογα.

Σχετικά άρθρα

Λύση προστασίας SaaS από την Kaspersky

Η Regate χορηγός στο First Dairy Conference 2019

Giorgos Athanassiadis

Οpenfund: Νέος κύκλος υποβολής επιχειρηματικών προτάσεων

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα