16.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Διψήφια αύξηση εσόδων για τη Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της οικονομικής χρονιάς, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου 2018. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε $ 10,6 δις, σημειώνοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο, αποτελέσματα που αντιστοιχούν στην πρώτη διψήφια αύξηση μετά από 10 τρίμηνα, επιδεικνύοντας σταθερή απόδοση και αποδεικνύοντας την δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδα της Lenovo προ φόρων ήταν $ 37 εκ. που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 143%, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Η εταιρεία επίσης βελτίωσε την κερδοφορία της για το τρίμηνο σε σχέση με το περασμένο έτος και στους τρεις κύριους τομείς, με τη συνολική λειτουργική απόδοση να ανεβαίνει κατά $ 255 εκ. σε σχέση με το περασμένο έτος.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους η εταιρεία κατέγραψε συνολικά έσοδα $ 45,3 δις, δηλαδή αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η λειτουργική απόδοση όλου του group έφτασε τα $ 193 εκ., μια βελτίωση $ 96 εκ. σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

 

Επισκόπηση ανά Business Group

 

Τμήμα προσωπικών υπολογιστών και έξυπνων συσκευών (PCSD): Αύξηση εσόδων 16% ($7,7 δις) που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αύξηση σε έσοδα εδώ και 4 χρόνια, ενώ για το σύνολο του έτους, το PCSD κατέγραψε $ 32,4 δις που αντιπροσωπεύει αύξηση 8% από το FY2016/17.

Η Lenovo διατήρησε την πρώτη θέση παγκοσμίως σε PC και tablet με μερίδιο αγοράς 15,6% (αύξηση 0,2%), ενώ η εστιασμένη στρατηγική σε τμήματα υψηλής ανάπτυξης, απέδωσε διψήφια αύξηση πωλήσεων σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, τόσο στο gaming (+42%), αλλά και στα workstation (+32%) στο FYQ4. Και τα δύο ξεπέρασαν την κλίμακα $ 1 δις στο FY2017/18 με το gaming να σημειώνει διψήφια αύξηση εσόδων από τον περασμένο χρόνο.

 

Data Center Group (DCG): Αύξηση εσόδων κατά 44%, αγγίζοντας τα $ 1,2 δις, ενώ στο σύνολο του έτους, το DCG gorup κατέγραψε έσοδα $ 4,4 δις που αντιπροσωπεύει αύξηση 8% από το FY2016/17.

Δυο ενδιαφέροντα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν είναι ότι το Software Defined Infrastructure (SDI) συνέχισε δυναμική αύξηση εσόδων 130% από τον περασμένο χρόνο, ενώ σε ότι αφορά την κατηγορία HPC, η Lenovo βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στο top 500 Supercomputing List.

 

Mobile Business Group (MBG): Τα έσοδα του συγκεκριμένου group ήταν $ 1,3 δις, ενώ στο σύνολο του έτους ανήλθαν σε $ 7,2 δις.

 

«Το περασμένο τρίμηνο, επαναλάβαμε διψήφια αύξηση εσόδων με δυνατή βελτίωση κερδοφορίας, συγκριτικά με το περασμένο έτος, κλείνοντας το οικονομικό έτος δυνατά και αποδεικνύοντας ότι η Lenovo έχει πραγματικά μπει σε μια νέα φάση ανάπτυξης», δήλωσε ο Yang Yuanquing, πρόεδρος και CEO της Lenovo. Συμπλήρωσε λέγοντας ότι η εταιρεία θα εστιάσει δυναμικά στις έξυπνες συσκευές IoT, στην υποδομή για data centers, αλλά και σε κάθετε λύσεις τεχνητής νοημοσύνης.

 

Στο πνεύμα αυτό, η Lenovo ανακοίνωσε την ένωση των τμημάτων Personal Computer και Smart Devices Group με το Mobile Business Group, δημιουργώντας έτσι το Intelligent Devices Group (IDG). Αυτό το νέο τμήμα, θα επιταχύνει τις φιλοδοξίες της εταιρείας για ανάπτυξη σε όλο το φάσμα των έξυπνων συσκευών. Αυτή η νέα δομή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες παραγωγικότητας, επωφελούμενη από κοινή παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και υπηρεσίες. Το IDG θα επιταχύνει επίσης την καινοτομία της Lenovo καθώς οι τεχνολογίες communications και computing ενώνονται σε μια μοναδική πλατφόρμα με στόχο να επιτύχουν καλύτερη σύνδεση συσκευών, χρηστών, εφαρμογών και περιεχομένου.

Σχετικά άρθρα

Mobile Monday Athens με θέμα τις εφαρμογές cross-screen

antonyroussel

Η Logicom φέρνει τις συσκευές Microsoft Surface στην Ελλάδα

Giorgos Athanassiadis

Το ThreatSync απλοποιεί την κυβερνοασφάλεια για τους υπεύθυνους ασφαλείας

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα