19/04/2024
Biztech

Για 7η χρονιά, η Ελλάδα στο MWC Barcelona

Η σημαντικότερη διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογία πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 25 – 28 Φεβρουαρίου 2019 και η Ελλάδα θα είναι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά παρούσα με δικό της περίπτερο και πλήθος εταιρειών και startups να δίνουν το δυναμικό παρόν.

Το σλόγκαν της Ελληνικής αποστολής, «Greece Scales Up!» εκφράζει τη νέα φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η φετινή συμμετοχή είναι αναβαθμισμένη με δύο περίπτερα, ένα στην κυρίως έκθεση στο Hall 8.1 I49 (64τμ) και ένα στην παράλληλη εκδήλωση για νεοφυείς επιχειρήσεις 4YFN στο Hall M8, K2.

Συνολικά οι Ελληνικές συμμετοχές στη φετινή MWC Barcelona 2019 είναι 38 οι οποίες φιλοξενούνται στο κεντρικό περίπτερο στο οποίο θα υπάρχουν επίσης και δύο ξεχωριστά booths με θέμα τον τουρισμό και τις έξυπνες πόλεις, ενώ στο 4YFN θα φιλοξενηθούν 10 startups.

 

Οι στόχοι της Ελληνικής αποστολής είναι η ανάδειξη της Ελλάδας της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, που επενδύει στις συνέργειες, στο ανθρώπινο δυναμικό και στο μέλλον. Από τους βασικούς στόχους των εταιρειών που συμμετέχουν είναι εκτός από την παρουσίαση των προϊόντων και λύσεών τους στο διεθνές κοινό, η δικτύωση με κορυφαία στελέχη του κλάδου και οι συνεργασίες με διεθνείς φορείς και οργανισμούς άλλων χωρών. Ειδικά η συμμετοχή στο 4YFN στοχεύει στη δικτύωση των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή προοπτική.

 

Η ελληνική συμμετοχή  συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ). Υποστηρίζεται από τον ΣΕΠΕ, το Corallia, την ΕΕΚΤ, την HETiA, την ΕΕΤΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ, καθώς και από τους φορείς υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, egg, INVENT, ΘΕΑ-ΕΒΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αξίζει να τονιστεί ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

Οι χορηγοί της Ελληνικής αποστολής είναι οι Eurobank και Samsung.

Σχετικά άρθρα

Πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ των λύσεων Epsilon all in One

Giorgos Athanassiadis

Η D-Link επεκτείνει τη σειρά προϊόντων οικιακού αυτοματισμού

Kitriniaris

Διάκριση της Schneider Electric στο Hotel Tech

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα