13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Για 10η χρονιά ηγέτης η SAP στον τραπεζικό κλάδο

Στην έκθεση Magic Quadrant for Global Retail Core Bank της Gartner, η SAP ανακηρύχθηκε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά ως ηγέτης στην κατηγορία της.

 

Όπως σημειώνει η έκθεση της Gartner, οι ηγέτες του τραπεζικού κλάδου παγκοσμίως, τείνουν να κατέχουν υψηλού επιπέδου γνώση της αγοράς. Είναι κομμάτι της δουλειάς τους να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς και να συμπεριλαμβάνουν προοδευτικές λύσεις καινοτομίας στα προϊόντα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν, ή βρίσκονται στη διαδικασία να αποκτήσουν, πιστοποίηση ανάπτυξης λογισμικού (π.χ. CMMI). Όλοι οι ηγέτες, χωρίς καμία εξαίρεση, επικεντρώνουν την στρατηγική τους σκέψη σε μικρότερης κλίμακας αλλαγές ή σε συγκεκριμένες δομικές αλλαγές που θα μπορούσαν να προσφέρουν  αυξημένη προσβασιμότητα σε λειτουργίες, τις οποίες χρειάζονται οι τράπεζες για την διαφοροποίηση τους από τον ανταγωνισμό.

 

Οι ηγέτες έχουν μακρά βιωσιμότητα και χαίρουν της εκτίμησης των πελατών. Επίσης, εστιάζουν στην καινοτομία – καθώς και στις τάσεις της καινοτομίας που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη αγορά. Ειδικότερα, επικεντρώνονται στις πρόσφατες πρωτοποριακές τάσεις που προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες σε ό,τι αφορά την διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών τραπεζικής, προωθώντας την ανοιχτή τραπεζική με τα προϊόντα και της υπηρεσίες τους μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας με τους εταίρους τους.

 

Τι προσφέρει η SAP

 

Το χαρτοφυλάκιο των λύσεων SAP για τα τραπεζικά συστήματα βελτιστοποιεί τις βασικές διαδικασίες μέσω μίας γκάμας περιεκτικών ολοκληρωμένων τεχνολογιών οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στο πολυεπίπεδο management, στις τραπεζικές συναλλαγές, στις πληρωμές, στη διαχείριση χρηματοοικονομικών δεδομένων, στη διαχείριση ρίσκου, στη σχέση με τους πελάτες, στις λειτουργίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στις διαδικασίες προμηθειών.

 

Οι τραπεζικές λύσεις που προσφέρει η SAP έχουν διαμορφωθεί βάσει της σημαντικής γνώσης που κατέχει  η εταιρεία για την αγορά  και την οποία έχει συγκεντρώσει κατά την σαραντάχρονη παρουσία της στο χώρο, καθώς και μέσα από τη συνεργασία της με τις τράπεζες σε ότι αφορά την από κοινού δημιουργία πρωτοποριακών τεχνολογιών για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Περισσότερες από 14.100 μεγάλες και μικρές τράπεζες σε 150 χώρες βασίζονται σε τραπεζικές λύσεις SAP, που τις βοηθήσουν να θέτουν τον πελάτη στο κέντρο των υπηρεσιών που παρέχουν, να μειώσουν την πολυπλοκότητα των διαδικασιών τους και να διαχειριστούν ευκολότερα την συμμόρφωσή τους ως προς τους κανονισμούς και τους κινδύνους που ενδέχεται να ανακύψουν.

 

Επιδιώκοντας να παραμένει μπροστά από τις εξελίξεις, η SAP έχει επενδύσει σημαντικά σε λύσεις όπως το SAP Leonardo και το SAP HANA για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει στους πελάτες της μια πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μπορούν να συνδυάσουν τις λειτουργίες blockchain, analytics, Big Data, Internet of Things και machine learning σε μία ενιαία πλατφόρμα που απλοποιεί την τραπεζική τεχνολογία πληροφορικής, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη.

Σχετικά άρθρα

Το Iqbility αναζητά νέα start ups

Kitriniaris

H Epson παρουσίασε την πλήρη γκάμα των business λύσεών της

Giorgos Athanassiadis

Η Altex επιλέγει το Nubis Cloud ERP

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα