24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Για πρώτη φορά 5G στην Ευρώπη από DT και Huawei

Η πρώτη κλήση δεδομένων 5G στην Ευρώπη σε πραγματικές συνθήκες (και όχι σε εργαστήριο), πραγματοποιήθηκε από την Deutsche Telekom στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της IFA. Με ταχύτητες πάνω από 2 Gigabit ανά δευτερόλεπτο και πολύ μικρή χρονοκαθυστέρηση της τάξης των 3 milliseconds, με ραδιοδίκτυο νέας τεχνολογίας (5G NR radio), που λειτουργεί στη φασματική περιοχή των 3,7 GHz, η σύνδεση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην παγκόσμια ανάπτυξη των δικτύων 5G.

 

Η παραπάνω δοκιμή, έλαβε χώρα στο κέντρο του Βερολίνου με εξοπλισμό και λογισμικό της Huawei. Ο σχετικός εξοπλισμός 5G New Radio βασίζεται στις υπό εξέλιξη προδιαγραφές με βάση την τυποποίηση 3GPP. Μάλιστα, σε συνδυασμό με παράλληλη σύνδεση με τεχνολογία 4G είναι σε θέση να παρέχονται αυξημένες ευρυζωνικές υπηρεσίες (enhanced Mobile Broadband – eMBB).

 

Το 5G New Radio διαθέτει χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες της μεσαίας ζώνης κάτω από τα 6GHz για εφαρμογές 5G που απαιτούν υποστήριξη mobility, κάλυψη ευρείας περιοχής, καθώς και ταχύτητες πολλαπλών gigabit και πολύ χαμηλή καθυστέρηση της τάξης των millisecond.

Σχετικά άρθρα

Websense: Νέα έκδοση για τη σουίτα ασφαλείας Triton

Kitriniaris

TCP 82: Ώρα για workstation

Vodafone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την ελληνική αγορά

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα