21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Για πρώτη φορά τα έσοδα της Lenovo ξεπέρασαν τα $ 50 δις

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Lenovo επιβεβαιώνουν την επιτυχία της στρατηγικής του «έξυπνου μετασχηματισμού» της εταιρείας και αναδεικνύουν την ηγετική της θέση σε όλα τα επιχειρηματικά της τμήματα.

Για πρώτη φορά, η εταιρεία σημείωσε συνολικά έσοδα άνω των $ 50 δισεκατομμυρίων, φτάνοντας τα $ 51 δις, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 12,5%. Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας περιλαμβάνει ετήσια έσοδα -προ φόρων- πάνω από 4,5 φορές (459%), φτάνοντας τα $ 856 εκατομμύρια, αλλά και καθαρά έσοδα στα $ 597 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση $ 786 εκ. σε σχέση με το αρνητικό αποτέλεσμα των $ 189 εκ. του περασμένου έτους.

Σημαντικό ρόλο στην ετήσια απόδοση της εταιρείας έπαιξε το ιδιαίτερα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο που χαρακτηρίζεται από τη βελτίωση των εσόδων και των κερδών σε όλες τις επιχειρησιακές της μονάδες. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση και έφθασαν τα $ 11,7 δις. Τα έσοδα προ φόρων ανήλθαν σε $ 180 εκατομμύρια, αποτέλεσμα που είναι σχεδόν τετραπλάσιο από την προηγούμενη χρονιά ($ 143 εκατομμύρια, + 389%), ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε $ 118 εκατομμύρια (+$ 851 εκατομμύρια + 261%).

 

«Η σταθερή οικονομική απόδοση της Lenovo είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής μετασχηματισμού που ακολουθούμε με σταθερά βήματα. Σε μια εποχή μεγάλης παγκόσμιας αλλαγής – οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά – συνεχίζουμε να εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο ‘μεταμορφώνουμε έξυπνα’ την ίδια την εταιρεία, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες μας ανά τον κόσμο να κάνουν το ίδιο επιτυχώς. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα και σίγουρος  ότι η ανέλιξή μας θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς και στο μέλλον», δήλωσε ο Yang Yuanqing, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo.

 

Νούμερο ένα στα PC και HPC

Το Intelligent Devices Group (IDG) συνεχίζει να ηγείται του κλάδου. Οδηγούμενο από τη δυναμική της στρατηγικής Smart IoT της Lenovo, τα έσοδα του group σημείωσαν σχεδόν διψήφια αύξηση για ολόκληρο το έτος (αύξηση 9,9%), ενώ τα έσοδα προ φόρων υπερδιπλασιάστηκαν (109%) από έτος σε έτος, σε $ 1,843 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο.

Tο PC and Smart Devices group (PCSD), μία από τις δύο επιχειρηματικές μονάδες του IDG, κατέγραψε συνολικά ετήσια έσοδα ρεκόρ, ύψους $38,5 δις, με προ φόρων έσοδα ύψους $ 1,98 δις.

Σύμφωνα με την IDC η Lenovo βρίσκεται στην πρώτη θέση στην αγορά PC στον κόσμο με μερίδιο αγοράς ρεκόρ 23,4% για το έτος και παραμένει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές (+ 9,5% σε ετήσια βάση).

 

Η δεύτερη επιχειρηματική μονάδα της IDG, το Mobile Business Group (MBG), βελτίωσε τα ΥΟΥ έσοδα προ φόρων κατά $ 464 εκατομμύρια και ήταν κερδοφόρα ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χάρη στη σαφή εστίαση σε επιλεγμένες αγορές, το ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τον έλεγχο των εξόδων.

Το Data Center Group (DCG) αύξησε τις επιδόσεις του κατά 37% με έσοδα ρεκόρ που ανήλθαν σε $ 6,02 δις. Τα αποτελέσματα αποδίδονται στην μεγάλη ανάπτυξη των Hyperscale και Software Defined Infrastructure, με αύξηση εσόδων κατά 240% και 96% σε ετήσια βάση αντίστοιχα.

 

Η Lenovo παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε απόδοση, με 139 παγκόσμια ρεκόρ, την πρώτη θέση στην x86 αξιοπιστία, αλλά και ικανοποίηση πελατών σύμφωνα με την ITIC (Intelligence Consulting Information Technology), την TBR (Technology Business Research) και άλλους δείκτες αναφοράς του κλάδου και είναι ο νούμερο 1 πάροχος υπερ-υπολογιστών στη λίστα TOP500.

Σχετικά άρθρα

Χρηματοδότηση €600.000 για τη Workable

Kitriniaris

Η Lamda Hellix κορυφαίος πάροχος cloud υποδομών

Αυτά είναι brands ηλεκτρονικών με τη μεγαλύτερη φήμη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα