16.6 C
Athens
19/04/2024
Biztech

Γεγονός το mega deal Dell – EMC

Επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει σχετικά με την πιθανή εξαγορά της EMC από την Dell. Και λέμε με το παραπάνω αφού το τίμημα της εξαγοράς αγγίζει το εξωπραγματικό ποσό των $67 δις, κάτι που κανένας αναλυτής δεν ανέμενε. Ποσό όμως που από μόνο του καθιστά την ολοκλήρωση του deal… περιπετειώδη.

 

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο της τεχνολογίας και μια από τις μεγαλύτερες, γενικότερα. Αν μάλιστα ολοκληρωθεί διευθετεί οριστικά τα οργανωτικά προβλήματα της EMC αλλά και δίνει στον Michael Dell τη δυνατότητα να κάνει το άλμα από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στον κόσμο των μεγάλων οργανισμών, μακριά από την εδώ και καιρό προβληματική αγορά των PCs.

 

Πρακτικά η εξαγορά της EMC από την Dell δημιουργεί έναν τεχνολογικό γίγαντα που μπορεί να προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε κάθε επιχείρηση, από ένα PC μέχρι λύσεις storage, ασφάλειας (μέσω της RSA) και cloud (Pivotal). Γι’ αυτό και ο Michael Dell έκανε λόγο για μια εξαγορά που δημιουργεί μία υπερδύναμη στις επιχειρηματικές λύσεις.

 

Ήδη το ΔΣ της EMC έχει εγκρίνει την έχει εγκρίνει τη συγχώνευση και θα συστήσει και στους μετόχους της να εγκρίνουν τη συμφωνία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

 

Ωστόσο όπως προαναφέραμε το ποσό της εξαγοράς είναι τέτοιο που την καθιστά περιπετειώδη. Οι μέτοχοι της EMC θα λάβουν, σύμφωνα με την πρόταση της Dell, $33,15 ανά μετοχή της EMC. Από αυτά τα $24,05 θα είναι μετρητά ενώ τα υπόλοιπα θα είναι νέες μετοχές συνδεδεμένες με την VMware, η οποία ανήκει κατά 83% στην EMC, αλλά θα παραμείνει μια ανεξάρτητη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία. Με άλλα λόγια η Dell εξαγοράζει την EMC (οπότε και την VMware), χρηματοδοτώντας ένα πόσο της εξαγοράς με τη μελλοντική πορεία των μετοχών της VMware που ακόμα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.

 

Τα μετρητά τώρα, θα προέλθουν από τους μετόχους της Dell, δηλαδή τον Michael Dell, τις επενδυτικές εταιρείες MSD Partners και Silver Lake και την Temasek Holdings που ανήκει στο κράτος της Σιγκαπούρης, καθώς και μέσω νέου χρέους. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η Dell έχει ήδη χρέη ύψους $11,7 δις.

 

Πάντως μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία η EMC έχει το δικαίωμα να αναζητήσει άλλον αγοραστή, που προτίθεται να προσφέρει υψηλότερο τίμημα, κάτι που απ’ ότι φαίνεται είναι εξαιρετικά απίθανο.

Σχετικά άρθρα

Απόλυτη κυριαρχία για Android και iOS το 2014

Kitriniaris

AOC και Philips συνεχίζουν την κοινή ανοδική τους πορεία

Giorgos Athanassiadis

Η GlobalSat διανέμει τα αξεσουάρ της Lenovo

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα