18.8 C
Athens
24/04/2024
Biztech

«Γίγαντας» του hybrid cloud η ΙΒΜ με την εξαγορά της Red Hat

Το τρίτο μεγαλύτερο deal όλων των εποχών στο χώρο της τεχνολογίας ανακοίνωσε η IBM με την εξαγορά της Red Hat. Το ύψος της εξαγοράς αναμένεται να αγγίξει τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως ανέφερε η πρόεδρος και CEO της IBM Ginni Rometty, η συγκεκριμένη συμφωνία θα φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά του cloud μετασχηματίζοντας την IBM σε νούμερο ένα εταιρεία παροχής hybrid cloud.

 

Οι εταιρείες σήμερα χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές λύσεις cloud. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι το 80% του workload των επιχειρήσεων βρίσκονται ακόμη on-premises κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η σημερινή αγορά του cloud έχει ιδιόκτητο χαρακτήρα. Αυτό αποτρέπει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων και εφαρμογών σε διαφορετικά cloud, εγείρει πολύ σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια δεδομένων σε περιβάλλον πολλαπλών cloud και καθιστά δύσχρηστη τη διαχείριση.

Οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι η συγκεκριμένη εξαγορά έρχεται να ενώσει τους δύο καλύτερους παρόχους hybrid cloud επιτρέποντας σε εταιρείες και οργανισμούς κάθε κλάδου να μεταφέρουν με ασφάλεια όλες τις επιχειρηματικές εφαρμογές τους στο cloud.

 

Η κ. Rometty τόνισε ότι οι περισσότερες εταιρείες σήμερα έχουν ολοκληρώσει μόλις το 20 τοις εκατό του cloud ταξιδιού τους, νοικιάζοντας computing power σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Το επόμενο 80% είναι η απελευθέρωση της πραγματικής επιχειρηματικής αξίας και η αύξηση της ανάπτυξης. «Αυτό αποτελεί το επόμενο κεφάλαιο του cloud. Απαιτεί μετατόπιση επιχειρηματικών εφαρμογών σε hybrid cloud, εξαγωγή περισσότερων δεδομένων και βελτιστοποίηση κάθε τμήματος της επιχείρησης, από την αλυσίδα εφοδιασμού έως τις πωλήσεις» κατέληξε.

 

«Το open source αποτελεί τη βασική επιλογή για σύγχρονες λύσεις ΙΤ και είμαι περήφανος για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Red Hat στην υλοποίηση αυτής της πραγματικότητας στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Jim Whitehurst, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Red Hat. «Η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα μας παρέχει μεγαλύτερους πόρους και δυνατότητες για να επιταχύνουμε τον αντίκτυπο του open source ως βάση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να φέρει το Red Hat σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό – διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική μας κουλτούρα και την αδιάψευστη δέσμευση για καινοτομία ανοικτού κώδικα».

 

Συνεργασία δεκαετιών

Η συνεργασία ΙΒΜ και Red Hat έχει ιστορία σχεδόν είκοσι ετών. Η ΙΒΜ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Linux και έχει συνεργαστεί με τη Red Hat στην προσπάθεια ανάπτυξης και καθιέρωσης λύσεων ανοιχτού κώδικα για επιχειρήσεις. Πιο πρόσφατα, η ΙΒΜ ασχολήθηκε ενεργά με την προώθηση του Kubernetes, της open source πλατφόρμας αυτόματου deployment, scaling και διαχείρισης containerized εφαρμογών.

Οι καινοτομίες αυτές έχουν εξελιχθεί σε καίριες τεχνολογίες μέσα στην αγορά του hybrid cloud της IBM που υπολογίζεται σε 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Red Hat με τη σειρά της έχει συνεισφέρει όσο καμία άλλη την κοινότητα του λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

 

Με την εξαγορά αυτή, η IBM θα συνεχίσει να στηρίζει την open source φιλοσοφία της Red Hat, τη συμμετοχή και τις συνεισφορές της στην κοινότητα ανοιχτού κώδικα. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν και να ενισχύουν τις εταιρικές σχέσεις της Red Hat, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με σημαντικούς παρόχους cloud, όπως τα Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba και πολλά άλλα, παράλληλα με το IBM Cloud.

Η Red Hat θα αποτελεί πλέον μέρος του τμήματος Hybrid Cloud της IBM ως ξεχωριστή οντότητα, διατηρώντας την ανεξαρτησία της και την ουδετερότητά της κληρονομιάς της ανάπτυξης ανοιχτού κώδικα, το υφιστάμενο portfolio προϊόντων και τη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς.

Σχετικά άρθρα

Χρυσό βραβείο για την Quest στα “Hellenic Responsible Business Awards 2023”

Giorgos Athanassiadis

Η HPE ανακοίνωσε το AI Cloud για μεγάλα γλωσσικά μοντέλα

Giorgos Athanassiadis

Kaspersky: Προσοχή στην διαδικτυακή πλοήγηση

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα