19.7 C
Athens
25/04/2024
Biztech

«Βουτιά» καταγράφει ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας

Μικτά οικονομικά αποτελέσματα καταγράφει ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις δραστικές μεταβολές του χώρου της υγείας. Πιο συγκεκριμένα, μειωμένα κατά 1,2% εμφανίζονται τα έσοδα του κλάδου της ιατρικής τεχνολογίας (medtech) το 2015, καθώς διαμορφώθηκαν στα 337 δις δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη «βούλιαξαν» κατά 15,5%, φθάνοντας τα 14 δις δολάρια. Η συνολική αξία της χρηματοδότησης του κλάδου κατρακύλησε κατά 60% στα 20,4 δις δολάρια στο 12μηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016, ενώ κατά 10% αυξήθηκε η χρηματοδότηση από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, αγγίζοντας τα 5,6 δις δολάρια.

Τέλος, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αυξήθηκαν κατά 27%, φθάνοντας τα 80 δις δολάρια κατά το ίδιο διάστημα

 

Η έκθεση της Ernst & Young

 

Παρά την έντονη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών και τις ισχυρές επιδόσεις της χρηματοδότησης μέσω κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών, όλοι οι άλλοι χρηματοοικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας αγωνίζεται να αναπτυχθεί, καθώς οι σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία και τους τρόπους αποπληρωμής συνδυάζονται με την ευρύτερη ενδυνάμωση των καταναλωτών, αναδιαμορφώνοντας το χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά είναι τα βασικά ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Ernst & Young για τον κλάδο της ιατρικής τεχνολογίας, Pulse of the Industry.

 

Όπως προκύπτει από την έρευνα, οι βασικοί οικονομικοί δείκτες φανερώνουν ότι ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Καθώς τα όρια μεταξύ της ιατρικής τεχνολογίας (medtech), της βιοφαρμακευτικής (biopharma) και της πληροφορικής (infotech) παραμένουν συγκεχυμένα, πολλοί καθιερωμένοι φορείς στο χώρο αναγνωρίζουν ότι μια αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου είναι αναγκαία. Οι οργανισμοί αυτοί δείχνουν να ανταποκρίνονται δημιουργικά, προσθέτοντας νέες τεχνολογικές δυνατότητες και εμπορικό χαρακτήρα στις δραστηριότητές τους, προκειμένου να παρέχουν καλύτερα μετρήσιμα, βελτιωμένα αποτελέσματα για την υγεία.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, την περίοδο 2015-16 αυξήθηκαν οι ενδείξεις ότι οι επιχειρήσεις ιατρικής τεχνολογίας ευθυγραμμίζονται με μη παραδοσιακούς συνεργάτες, όπως οι εταιρείες πληροφορικής. Αυτές οι συνεργασίες επέτρεψαν στις επιχειρήσεις ιατρικής τεχνολογίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες δυνατότητες των data analytics, της υπολογιστικής ισχύος και των αισθητήρων, ώστε να καταστήσουν δυνατή την ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων και υπηρεσιών, κάνοντας ένα βήμα μπροστά για τη φροντίδα των ασθενών.

Σχετικά άρθρα

Cybersecurity – Απαραίτητο όσο ποτέ

Giorgos Athanassiadis

Το Apple Pay ήρθε στην Ελλάδα από την Edenred

Ευκαιρίες και παγίδες από το Ιnternet of Things

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα