16.4 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Αύξηση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Quest το Α’ εξάμηνο

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Quest, το πρώτο εξάμηνο του 2018 πέτυχε διψήφια ανάπτυξη στις πωλήσεις (+20%) σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, διψήφια αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA (+29%), των προ φόρων κερδών ΕΒΤ (46%) και των κερδών ανά μετοχή (59%) σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ανακοίνωσε επίσης σημαντική βελτίωση στη ρευστότητά κατά περίπου €25 εκατ., έναντι  -€4,5 εκατ. στο τέλος του 2017.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα της μητρικής εταιρείας Quest Συμμετοχών κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε €4,04 εκατ. σε σχέση με €2,82 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

 

Ισχυρή διψήφια αύξηση του τομέα πληροφορικής

Ο τομέας πληροφορικής που αποτελείται από τις Info Quest Technologies, iSquare, Quest on Line και iStorm κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 παρουσίασε ισχυρή διψήφια αύξηση στις πωλήσεις (+33%). Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργανική κερδοφορία του κλάδου είναι ισόποσα καλύτερη ενώ όλες οι επιμέρους εταιρείες αναπτύχθηκαν ταχύτερα από το μέσο ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου τους, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς.

Σε ότι αφορά τον όμιλο Unisystems, οι πωλήσεις παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα, ενώ υπήρχε μείωση στην προ φόρων κερδοφορία (-65%), η οποία οφείλεται σε υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά την εκτέλεση 2 μεγάλων έργων.

 

Σταθερά ανοδική πορεία για την Cardlink

Κατά το Α’ εξάμηνο του 2018 επιτεύχθηκε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις (+43%) και ακόμα υψηλότερη στην προ φόρων κερδοφορία (x5). Η ανάπτυξη των μεγεθών οφείλεται κυρίως στην περυσινή εγκατάσταση μεγάλου αριθμού συσκευών ηλεκτρονικών πληρωμών (POS) στους εμπόρους και στην ωρίμανση των επενδύσεων των προηγούμενων ετών.

Κατά το υπόλοιπο του 2018 εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η ανάπτυξη με ηπιότερους ρυθμούς.

Σχετικά άρθρα

Νέο επίπεδο στην άνεση και την παραγωγικότητα με τις οθόνες της Philips

Τέσσερις νέες επαγγελματικές USB-C οθόνες QHD & 4Κ ανακοίνωσε η AOC

Giorgos Athanassiadis

Fiber to the Home σε 1 εκ. σπίτια φέρνει ο ΟΤΕ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα