17.7 C
Athens
18/04/2024
Biztech

Αύξηση κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας

H Check Point Software Technologies διεξήγαγε παγκόσμια έρευνα σε περισσότερους από 600 επαγγελματίες στον τομέα IT security, με το 58% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι στον οργανισμό τους έχει σημειωθεί αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων από την έναρξη της επιδημίας του COVID-19. Στην έρευνα διαπιστώνεται ότι η διασφάλιση της απομακρυσμένης εργασίας είναι η κύρια προτεραιότητα και πρόκληση για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς περίπου οι μισοί οργανισμοί πιστεύουν ότι η ασφάλεια δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα προ-πανδημίας.

Τα ευρήματα της έρευνας

  • Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η ασφάλεια των υπαλλήλων που εργάζονται εξ αποστάσεως θα είναι η κύρια πρόκληση για το 2021
  • Εξήντα ένα τοις εκατό (69%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η διασφάλιση εργασίας από απόσταση είναι η κύρια προτεραιότητα για τα επόμενα 2 χρόνια
  • Περίπου το 50% όλων των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η προσέγγιση τους στην ασφάλεια δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα προ πανδημίας
  • Επιπλέον, το 95% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι στρατηγικές τους είχαν αλλάξει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ώστε να επιτρέπει την απομακρυσμένη εργασία σε μεγαλύτερη κλίμακα, κατά 67%

Σε ότι αφορά τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις το 2021 τα ευρήματα της έρευνας συνοψίζονται παρακάτω:

  • 47% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ασφάλεια για τους υπαλλήλους που εργάζονται εξ αποστάσεως θα είναι η κύρια πρόκληση
  • 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προστατεύονται  από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και social engineering
  • 41% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι διατηρούν ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση
  • 39% είπε ότι προστατεύουν εφαρμογές cloud και τις υποδομές τους

Η Check Point συμβουλεύει τις επιχειρήσεις για να αναπτύξουν τις στρατηγικές ασφαλείας τους

Αποτροπή σε πραγματικό χρόνο
Ο προληπτικός εμβολιασμός είναι καλύτερος από τη θεραπεία και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η πρόληψη σε πραγματικό χρόνο είναι το κλειδί για την προστασία δικτύων, υπαλλήλων και δεδομένων από επιθέσεις και απειλές.

Ασφαλίστε κάθε σημείο
άθε μέρος του δικτύου σας έχει σημασία. Οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάσουν και να ελέγξουν το επίπεδο ασφάλειας και τη συνάφεια της υποδομής, των συσκευών, των διαδικασιών, της συμμόρφωσης των συνδεδεμένων κινητών και υπολογιστών του δικτύου τους, του IoT και άλλων. Η αυξημένη χρήση του cloud απαιτεί αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, ειδικά σε τεχνολογίες που εξασφαλίζουν φόρτο εργασίας, Containers και εφαρμογές χωρίς διακομιστές σε περιβάλλοντα πολλαπλών και υβριδικών cloud.

Ενισχύστε και αποκτήστε εικόνα
Με τόσες πολλές αλλαγές στις υποδομές των οργανισμών, είναι σημαντικό να θέσουμε αυτά τα βασικά ερωτήματα: έχουμε την ασφάλεια που πραγματικά χρειαζόμαστε; Προστατεύουμε τα σωστά πράγματα; Χάσαμε κάποιο τυφλό σημείο; Το υψηλότερο επίπεδο ορατότητας δικτύου αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας. Χρειάζεστε μια ενοποιημένη διαχείριση και βελτιωμένη ορατότητα του κινδύνου σε ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφαλείας σας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μειώνοντας τον αριθμό διαφορετικών λύσεων από προϊόντα και προμηθευτές.

Η κυρία Κωνσταντίνα Κούκου, senior security engineer & Check Point Evangelist δήλωσε: «H έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία των οργανισμών δεν αναμένουν αλλαγές στις προτεραιότητες που έχουν θέσει ήδη όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια τα επόμενα δύο χρόνια.  Για το μεγαλύτερο ποσοστό οι άμεσες- έκτακτες αλλαγές που έγιναν εν μέσω της πανδημίας στην υποδομή ασφάλειας και δικτύων , αναμένεται να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Την ίδια ώρα οι απειλές γίνονται περισσότερες αλλά και πιο πολύπλοκες, στην προσπάθεια οι επιτιθέμενοι να εκμεταλλευτούν κενά ασφάλειας εν μέσω των αλλαγών στις υποδομές αλλά και την ψυχολογική ανασφάλεια του ανθρώπινου παράγοντα προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Τα δεδομένα δείχνουν ότι η διαχείριση της επίδρασης της πανδημίας στις επιχειρησιακές λειτουργίες και η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς συνέχισής τους παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για την πλειονότητα των οργανισμών».

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά την κινητή η Cyta

Kitriniaris

ViewSonic XG270QCQ: Η νέα «κυρτή» προσθήκη στη σειρά Elite

Giorgos Athanassiadis

Η Intralot στα “διαμάντια” της ελληνικής οικονομίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα