19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Αύξηση κερδοφορίας για τον όμιλο Quest το 2017

Παρά τη μείωση των εσόδων κατά 30% περίπου, η μητρική εταιρεία εμφανίζει κερδοφορία της τάξης των €2,2 εκ. για το 2017 (ΕΒΤ – κέρδη προ φόρων), έναντι ζημιών €1,6 εκ. το 2016. Ειδικότερα, ο τομέας της πληροφορικής που περιλαμβάνει τις εταιρείες Info Quest Technologies, Quest on Line (you.gr), iSquare και iStorm εμφανίζει 14% ανάπτυξη στις πωλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 υπήρξε οριακή ανάπτυξη των πωλήσεων, που προήλθε κυρίως από το  εξωτερικό (από έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που πλέον αποτελούν περίπου το 40% των εσόδων), ενώ υπήρξε επιδείνωση των κερδών που προήλθε κυρίως από την καθυστέρηση σημαντικών έργων στην εγχώρια αγορά.

Για το 2018 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα είναι σταθερές, θα υπάρξει ανάπτυξη στο εξωτερικό αλλά παράλληλα εκτιμάται ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά στην κερδοφορία λόγω αφενός της ύφεσης στην  εγχώρια αγορά και αφετέρου λόγω των έργων  που παρουσιάζουν  καθυστερήσεις.

 

Για άλλη μια χρονιά, ο κλάδος με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ήταν η Cardlink, η οποία εμφανίζει αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 81%. Η εγκατεστημένη βάση υπολογίζεται σε 280.000 POS, ενώ σε ότι αφορά το 2018, εκτιμάται ότι θα υπάρξει ηπιότερη ανάπτυξη, προερχόμενη κυρίως από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθότι η πλειονότητα των POS έχει ήδη εγκατασταθεί.

 

Οι στόχοι για το 2018

Οι βασικοί στόχοι και προτεραιότητες του Ομίλου Quest για το 2018 είναι η διατήρηση και βελτίωση των μεγεθών και της οργανικής κερδοφορίας από όλες τις δραστηριότητες και η επίτευξη μεγαλύτερης ανάπτυξης σε συγκεκριμένες  δραστηριότητες τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με εξαγορές εταιριών στην Ελλάδα & στο εξωτερικό. Παράλληλα η εταιρεία σκοπεύει να αποεπενδύσει σταδιακά στα χαμηλής απόδοσης περιουσιακά στοιχεία, πραγματοποιώντας παράλληλα σημαντικές επενδύσεις σε τομείς με μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Με την προϋπόθεση της σταθερότητας στην Ελληνική οικονομία, εκτιμάται ότι ο όμιλος Quest θα παρουσιάσει αύξηση των βασικών οικονομικών μεγεθών του κατά το 2018 και θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές.

Σχετικά άρθρα

6 βραβεία AV-Test απέσπασε η Bitdefender

Giorgos Athanassiadis

ESET: Βραβείο “VBSpam+” και πιστοποίηση από τα ICSA Labs

Kitriniaris

IDC: Ηγέτης η Xerox στις Managed Print Services

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα