18.6 C
Athens
23/04/2024
Biztech

Αυξημένες οι προβλέψεις εσόδων για την Intel

Για πρώτη φορά σε διάστημα περισσότερο από δύο χρόνια, η Intel αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις εσόδων τριμήνου, καθώς η αγορά των υπολογιστών φαίνεται να ανακάμπτει. Συγκεκριμένα, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου αναμένονται να αγγίξουν τα $ 15,6 δις, συν πλην $ 300 εκ. με την προηγούμενη πρόβλεψη να κυμαίνεται στα $ 14,9 δις, συν πλην $ 500 εκ.

Την περασμένη Παρασκευή η μετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή επεξεργαστών αυξήθηκε κατά 4,1% κλείνοντας στα $38,05 που αποτελεί και ρεκόρ δεκαπενταετίας.

 

Το τελευταίο διάστημα, η Intel έχει χάσει σημαντικό μέρος από την αίγλη του παρελθόντος της, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets, αγορές όπου η εταιρεία δεν τα έχει καταφέρει. Έτσι, οι πωλήσεις της Intel στο κομμάτι των PC έπεσαν κατά 3% το τελευταίο τρίμηνο αγγίζοντας τα $ 7,3 δις. Στο κομμάτι αυτό συγκαταλέγονται και οι επεξεργαστές που απευθύνονται σε φορητές πλατφόρμες, αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό.

 

Ωστόσο, το φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται, καθώς η αγορά των PC αρχίζει να ανακάμπτει. Χαρακτηριστικά η HP ανέφερε ότι τα κέρδη της στον τομέα των υπολογιστών ανέβηκε κατά 7,5% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις στον τομέα των laptops.

Επιπλέον, η IDC ανέφερε ότι τον περασμένο Ιούλιο οι παγκόσμιες πωλήσεις PC μειώθηκαν λιγότερο από όσο αναμενόταν.

Σχετικά άρθρα

Ανεβάζει “ταχύτητα” στις συνεργασίες της η Kaspersky

Kitriniaris

Κέρδη και ζημιές για την Intel στο τρίμηνο

Channel-Manager

Facebook: Συνδέοντας το επόμενο δισεκατομμύριο στο Διαδίκτυο

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα