19.7 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Απροσδόκητα καλές οι πωλήσεις PCs

Φτάνοντας τα 62,4 εκατομμύρια τεμάχια κατά το β’ τρίμηνο του έτους, οι παγκόσμιες πωλήσεις PCs ήταν σημαντικά καλύτερες από τις προβλέψεις. Έτσι, η συρρίκνωση της αγοράς περιορίστηκε στο -4,5% αντί για -7,4%, όπως αναμενόταν αρχικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η IDC. Η αιτία για τη συγκεκριμένη “άνοδο” βρίσκεται στην αγορά των ΗΠΑ η οποία έδειξε τάσεις ανάκαμψης.

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, η αγορά των PCs εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση stand by καθώς αναμένεται αύξηση του ρυθμού αντικαταστάσεων. Στην IDC δεν αποκλείουν την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης, αλλά όχι πριν το 2018. Το ερώτημα παραμένει, σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, αν θα υπάρξει μέσα στο 2016 ένα ισχυρό κύμα μετάβασης των επιχειρήσεων στα Windows 10.

idc1

Σε επίπεδο κατασκευαστών η Lenovo παρέμεινε στην κορυφή της σχετικής λίστας, καθώς κατέγραψε ισχυρές πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ. Μάλιστα, το β’ τρίμηνο του 2016 η Lenovo είχε μερίδιο αγοράς το οποίο έφτασε στο 21,2%, λίγο μικρότερο από το ιστορικό υψηλό του 21,7% που είχε πετύχει το δ’ τρίμηνο του 2015.

 

Από την μεριά της, η HP επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+5,1%) διατηρώντας την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.idc2

 

Πολύ καλό ήταν το τρίμηνο και για την Dell, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 4,2%, με την αγορά των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, να κάνουν την διαφορά για την εταιρεία. Αντιθέτως, η EMEA εξακολουθεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Dell.

 

Στην τέταρτη θέση των κατασκευαστών συναντάμε την Asus, η οποία επίσης είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 5,4% ενώ η πεντάδα κλείνει με την Apple, οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν κατά -8,3% στο β’ τρίμηνο.
Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα

Η Epsilon Net ιδρύει το 2ο Epsilon Support Center για συνεργάτες

Giorgos Athanassiadis

Η IBM “τρέχει” την πολιτεία της Καλιφόρνια

Kitriniaris

Έρικ Σμιντ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Μέκκα της τεχνολογίας

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα