15.7 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Αποστολή: Με τη CPI στο Μιλάνο

Καλεσμένοι της CPI, επίσημης αντιπροσώπου της OKI στην Ελλάδα, βρεθήκαμε στο Μιλάνο, για να παραβρεθούμε στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση της εταιρείας με θέμα Smart Colour Solutions.

 

Το launch των νέων έξυπνων έγχρωμων συσκευών της ΟΚΙ πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη της OKI Europe, παρουσίασαν τις νέες σειρές έγχρωμων προϊόντων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις κάθε είδους, καθώς και εξειδικευμένα μοντέλα για κάθετες αγορές.

Σε ειδικό χώρο που είχε στηθεί, οι πελάτες και οι συνεργάτες της ΟΚΙ στην Ευρώπη, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν αλλά και να δουν στην πράξη τις δυνατότητες των νέων μοντέλων.

 

oki_milan2

 

 

Η ΟΚΙ στο χώρο του SMB

 

oki_milan_kawashimaΤην παρουσίαση άνοιξε ο πρόεδρος της OKI Europe, Terry Kawashima, ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα σειρά έγχρωμων εκτυπωτών που περιλαμβάνουν τους οικονομικούς C332dn και MC363 και τα κορυφαία μοντέλα C612dn και C712dn.

Ο Kawashima ανέφερε ότι η νέα έγχρωμη σειρά θα βοηθήσει την εταιρεία να γίνει πιο ανταγωνιστική στο χώρο των μικρών επιχειρήσεων, προσφέροντας προσιτούς έγχρωμους εκτυπωτές.

Επί πλέον, ένας τομέας στον οποίο η ΟΚΙ εμφανίζεται πολύ δυνατή είναι τα γραφικά, αλλά και κάποιοι πολύ εξειδικευμένοι τομείς όπως ο χώρος της υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Kawashima, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η εταιρεία θα έχει εδραιώσει μια ολοκληρωμένη σειρά έγχρωμων εκτυπωτικών συσκευών, οι οποίες θα απευθύνονται αποκλειστικά στις συγκεκριμένες αγορές.

Η ΟΚΙ, πάντως, παίζει πολύ δυναμικά στην αγορά των γραφικών, με ποσοστό της τάξης του 30% στην περιοχή της Ευρώπης. Σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά και η περσινή εξαγορά των εκτυπωτών wide format της Seiko Instruments. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αγορά εκτυπώσεων, η οποία έχει μια πλατιά γκάμα εφαρμογών, από το retail και τη διανομή, μέχρι τη βιομηχανία, παρουσιάζει σημαντική ετήσια άνοδο της τάξης του 6%.

 

Μια που μιλάμε για νούμερα αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την IDC, η ΟΚΙ κατέκτησε την 1η θέση στην ελληνική αγορά, με μερίδιο 33% στην κατηγορία Α4 color laser printers 21-30ppm, το 1ο τρίμηνο του  2016. Για το ίδιο διάστημα, συνολικά στην κατηγορία των A4 color laser printers, η ΟΚΙ κατέκτησε τη 2η θέση με μερίδιο αγοράς 11%, παρουσιάζοντας πάνω από 40% αύξηση πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

 

oki_milan_kuriΑυτό που πρέπει να γίνει σαφές και που οι υπεύθυνοι της ΟΚΙ τόνισαν σε κάθε ευκαιρία είναι ότι η νέα σειρά έγχρωμων εκτυπωτών και MFPs της εταιρείας, έχει στόχο να μεταμορφώσει τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι συσκευές αυτές μέσα στην επιχείρηση κάθε μεγέθους, από το σπίτι και το μικρό γραφείο, μέχρι τους μεγάλους οργανισμούς.

Χαρακτηριστικά ο Tetsuya Kuri, αντιπρόεδρος marketing EMEA, OKI Europe τόνισε ότι το νέο χαρτοφυλάκιο έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει τις αντιλήψεις αναφορικά με το τι μπορεί μια εκτυπωτική συσκευή να προσφέρει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενισχύοντας την ανάπτυξη μιας ορθολογικής και ασφαλούς ροής εργασιών και προωθώντας τα οφέλη της ψηφιακής οργάνωσης.

 

Τα νέα μοντέλα

 

oki_milan_dorringtonH Anna Emilia Dorrington, senior product marketing manager της OKI Europe παρουσίασε αναλυτικά τη νέα γενιά έγχρωμων συσκευών της ΟΚΙ, αναφέροντας ότι τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από τρεις πυλώνες: ασφάλεια, ευκολία χρήσης και έξυπνη λειτουργικότητα (Smart), για την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών κάθε επιχείρησης, από μικρά γραφεία, μέχρι μεγάλους οργανισμούς.

 

Η νέα σειρά ξεκινά με τα προσιτά C332dn και MC363dn, τα οποία προσφέρουν και ποιότητα αλλά και τις μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης στην κατηγορία τους. Το μοντέλο MC363dn προσφέρει αντιγραφή διπλής όψης, φάξ, σάρωση και εκτύπωση.

 

Περνάμε στα C542dn και MC573 τα οποία εντυπωσιάζουν με την τεράστια οθόνη αφής 7 ιντσών. Επιπλέον, τα μοντέλα αυτά έρχονται με την έξυπνη πλατφόρμα διαχείρισης εγγράφων sXP ενσωματωμένη, χωρίς πρόσθετο κόστος. Και τα δύο προσφέρουν εκτύπωση ποιότητα 1200 x 1200 dpi και ταχύτητα 30 ppm τόσο στο χρώμα όσο και στο μαύρο, ενώ είναι συμβατά με την τεχνολογία AirPrint της Apple και υποστηρίζουν επίσης και το Google Cloud Print 2.0 επιτρέποντας την εκτύπωση μέσω mobile συσκευών, αλλά και απομακρυσμένα.

 

c542dn_pr

 

mc573dn_34

 

Όλες οι συσκευές περιλαμβάνουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως Gigabit Ethernet και προαιρετική ασύρματη σύνδεση, συμβατότητα με τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας ενσωματώνοντας το Private Print, για να παραμένουν τα εμπιστευτικά έγγραφα ασφαλή, ενώ ακολουθούν και το Ιnternet Protocol Security (IPSec).

 

Ειδικά το Private Print είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και στην πράξη. Μέσα στον εκτυπωτή της ΟΚΙ που βρισκόταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου μας περίμενε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο εκτυπώσαμε κατά την άφιξή μας, με ένα απλό άγγιγμα της προσωπικής μας κάρτας RFID με την οποία μας είχε εφοδιάσει νωρίτερα η εταιρεία.

 

Προεγκατεστημένο λογισμικό & υπηρεσίες

 

Χάρη στην ανοιχτή παραμετροποιήσιμη πλατφόρμα sXP (smart Extendable Platform) και τα ολοκληρωμένα προγράμματα λογισμικού SENDYS Explorer, η νέα έξυπνη γκάμα της ΟΚΙ αποτελεί ιδανική λύση κάθε επιχείρηση.

Η πλατφόρμα sXP, επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία με άλλες συσκευές, όπως για παράδειγμα μια υφιστάμενη εγκατάσταση εκτυπωτικών μηχανημάτων, ή με λογισμικό όπως για παράδειγμα τα PaperCut, Drivve Image, Ringdale FollowMe ή το YSOFT SafeQ. Επιπλέον, η ΟΚΙ προσφέρει όλα τα εργαλεία ανάπτυξης λύσεων κομμένων και ραμμένων επάνω στις ανάγκες του πελάτη.

 

Το λογισμικό διαχείρισης εγγράφων SENDYS Explorer LITE το οποίο προσφέρεται χωρίς κόστος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες εργασίες τους αυξάνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος. Εργασίες όπως σάρωση, μετατροπή, διανομή, αποθήκευση και ανέβασμα στο cloud πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και με ασφάλεια χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις.

 

 

Υψηλής ποιότητας χρώμα για in-house printing

 

Στην ανώτερη κατηγορία συναντάμε τα μοντέλα C612dn και C712dn τα οποία προσφέρουν ταχύτατη παραγωγή και υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις με αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΟΚΙ, το συνολικό κόστος κτήσης των συγκεκριμένων μοντέλων είναι εντυπωσιακά χαμηλό.

Στη νέα σειρά προϊόντων της ΟΚΙ περιλαμβάνονται επίσης και οι Α3 LED εκτυπωτές C823/833/843 οι οποίοι διαθέτουν τον μικρότερο όγκο στην κατηγορία τους. Μάλιστα, είναι από 10 έως 30% πιο μικροί από τους ανταγωνιστές τους.

 

c843dn_pr

 

Χάρη στην τεχνολογία LED και HD Colour, η σειρά C800 παράγει εκπληκτικής ποιότητας έγχρωμες εκτυπώσεις φωτογραφικού επιπέδου σε μια μεγάλη γκάμα μέσων και διαστάσεων (Α6 έως Α3) απευθύνεται σε όσες επιχειρήσεις χρειάζονται in-house εκτυπώσεις και είναι ιδανική για το χώρο του retail για άμεση εκτύπωση φυλλαδίων, αφισών, ετικετών, business cards, κ.λπ.

Η ευκολία χρήσης των συγκεκριμένων μοντέλων είναι εντυπωσιακή, όσο και η ευκολία αντικατάστασης των αναλωσίμων.

Σχετικά άρθρα

Samsung: Καταιγισμός ανακοινώσεων στο δρόμο για παγκόσμια επικράτηση

Kitriniaris

O Δημήτρης Λώλης στον όμιλο Olympia

Kitriniaris

Eaton 93PS UPS στην Περιφέρεια Πιερίας από τη Lexis

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα