13.5 C
Athens
19/03/2024
Biztech

Αποδοτική εργασία από το σπίτι με τεχνολογία AI της LG

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να εξισορροπήσουν τόσο τα εργασιακά τους καθήκοντα, όσο και τα οικιακά καθώς εργάζονται από το σπίτι μειώνοντας τη μετακίνηση προς το γραφείο. Στο πλαίσιο αυτό, οι κορυφαίες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, όπως είναι και η LG Electronics είναι σε θέση να προσφέρουν νέους και ευρηματικούς τρόπους για να κάνουν τη ζωή σας στο σπίτι-γραφείο ευκολότερη.

Οι φορητοί υπολογιστές και οι web κάμερες δεν είναι οι μόνες συσκευές που χρειάζεστε. Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες AI και οι έξυπνες λύσεις καθιστούν δυνατή την επίτευξη περισσότερων εργασιών με πολύ λιγότερη προσπάθεια μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού, βελτιώνοντας παράλληλα την home office εμπειρία.

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές λύσεις και προϊόντα της LG που μέσω των χαρακτηριστικών τους και του σχεδιασμού υψηλής αισθητικής μπορούν να αναβαθμίσουν τον χώρο σας και να σας βοηθήσουν, ώστε να είστε πιο αποτελεσματικοί όταν το σπίτι γίνεται και το γραφείο σας.

 

1. Δυσκολία συγκέντρωσης στο σπίτι; Τα ΑΙ ηχεία της LG μπορούν να βοηθήσουν

Η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος από το πολυσύχναστο γραφείο στην ηρεμία του σπιτιού (όταν τα παιδιά δεν είναι τριγύρω) μπορεί να είναι μια χαλαρωτική και αναζωογονητική αλλαγή, αλλά μπορεί επίσης να φέρει δυσκολία στη συγκέντρωση. Οι έρευνες δείχνουν ότι μία smart casual εμφάνιση και ένα καλά φωτισμένο γραφείο εργασίας μπορεί να σας βοηθήσουν να συνεχίσετε να είστε παραγωγικοί.

Αν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε, ένα ΑΙ ηχείο– όπως το LG XBOOM AIThinQ – μπορεί να αναπαράγει λευκό θόρυβο ή οποιοδήποτε είδος μουσικής σας βοηθά να συγκεντρωθείτε. Αξιοποιήστε υπηρεσίες όπως το Spotify για να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής και να βρείτε σταθμούς που προσφέρουν το κατάλληλο soundtrack τόσο κατά τη διάρκεια της δουλειάς από το σπίτι, αλλά και εκτός «γραφείου». Τα ακουστικά που απομονώνουν τον θόρυβο μπορούν επίσης να βοηθήσουν όσους προτιμούν την απόλυτη ησυχία για να συγκεντρωθούν, ενώ τα έξυπνα συστήματα φωτισμού μπορούν επίσης να συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της εργασίας από το σπίτι και της καθημερινότητας, προσφέροντας πιο έντονο φωτισμό κατά τις ώρες γραφείου και στη συνέχεια πιο χαμηλό για να απολαύσετε τον καφέ σας ή μία ταινία μετά την εργασία.

 

2. Δουλειά στο σπίτι με τα παιδιά; Κρατήστε τα απασχολημένα χάρη στην AI τεχνολογία

Η δουλειά από το σπίτι με τα παιδιά είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η συγκέντρωση για ένα σημαντικό project μπορεί να είναι πρακτικά αδύνατη με ανήσυχα παιδιά γύρω σου, για να μην αναφέρουμε τις δουλειές του σπιτιού, τα ρούχα, τα πιάτα και το ξεσκόνισμα. Πριν το άγχος κορυφωθεί, αναλογιστείτε αυτό το γαλήνιο σενάριο:

Κάνετε μεγάλη πρόοδο στην εργασία σας καθώς οι έξυπνες συσκευές σας ασχολούνται με τα πιάτα, το πλυντήριο και το σκονισμένο δάπεδο. Ρίχνετε μία γρήγορη ματιά στο σαλόνι όπου εκεί βρίσκονται τα παιδιά, να κάθονται ήσυχα μπροστά από την τηλεόραση, απολαμβάνοντας κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους χωρίς καν να χρειαστεί να κάνετε εσείς την αναζήτηση. Οι τηλεοράσεις της LG με ΑΙ τεχνολογία, όπως η LG OLED ThinQ AI TV μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες προτάσεις με βάση την ηλικία των θεατών και τις προηγούμενες επιλογές προβολής. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε αν χαθεί ή σπάσει το τηλεχειριστήριο, καθώς ο φωνητικός έλεγχος και η λειτουργία αναζήτησης της πλατφόρμας της LG διευκολύνουν την εύρεση εξαιρετικού περιεχομένου για όλους.

Τα παιδιά σας μπορεί να έχουν τις δικές τους ευθύνες, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο να τις τηρήσουν όταν υπάρχει τηλεόραση στον χώρο. Για να επικεντρωθούν ευκολότερα στην εργασία ή στην ανάγνωση, οι πρόσφατες έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να μετατραπούν σε γκαλερί προβάλλοντας εξαιρετικές φωτογραφίες από τοπία, έργα τέχνης ή την θαλπωρή ενός τζακιού, δημιουργώντας τη σωστή ατμόσφαιρα για να παραμείνουν στον σωστό δρόμο.

 

3. Home Office και καθαρό σπίτι, γίνεται;

Η εργασία στο γραφείο δεν είναι εύκολη με τις προθεσμίες να τρέχουν, τις συναντήσεις με τους πελάτες και τις αμέτρητες τηλεφωνικές κλήσεις. Αλλά αντίστοιχα και η δουλειά από το σπίτι έχει τις δυσκολίες της, αν προστεθούν και οι δουλειές ενός νοικοκυριού. Είναι πολύ εύκολο να νιώσετε «πνιγμένοι» στην προσπάθεια να τα κάνετε όλα, αλλά η δυνατότητα να ελέγχετε τις συσκευές σας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού ή με μια απλή φωνητική εντολή, μπορεί να κάνει το multitasking παιχνιδάκι.

Η σύγχρονη έξυπνη τεχνολογία μπορεί να «συνδέσει» πολλές οικιακές συσκευές. Οι εικονικοί βοηθοί, όπως το Amazon Alexa ή το Google Assistant , σας επιτρέπουν να τις ελέγχετε με τη φωνή σας. Για παράδειγμα, με την εφαρμογή ThinQ  της LG Electronics μπορείτε να ελέγχετε και να παρακολουθείτε από απόσταση ένα πλήρες εύρος συσκευών – όπως το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το κλιματιστικό – χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας.

 

Αυτό το επίπεδο ελέγχου σας δίνει τη δυνατότητα να σβήσετε από τη λίστα σας πολλές δουλειές και να έχετε λίγο ακόμα διαθέσιμο χρόνο πριν ξεκινήσει η κλήση για τη συνδιάσκεψη. Για ακόμα μεγαλύτερη τάξη και ασφάλεια, οι έξυπνες συσκευές της LG μπορούν επίσης να σας ενημερώσουν πότε να καθαρίσετε τα φίλτρα, να παραγγείλετε  απορρυπαντικό ή ακόμα αν αφήσετε την πόρτα του ψυγείου ανοιχτή.

 

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και φερθείτε έξυπνα

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να έχει δυσκολίες, αλλά με εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες παρέχουν μια σειρά από καινοτόμες λύσεις για να κάνουν τη ζωή στο σπίτι πιο αποτελεσματική, υπάρχει τρόπος για παραγωγικότητα αλλά και για χαλάρωση στο σπίτι. Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και δεν παύει να μας εκπλήσσει και σίγουρα στην Ελλάδα έχουμε να ανακαλύψουμε ακόμα πολλά τα επόμενα χρόνια.

Για να μάθετε πως η τεχνολογία ΑΙ μπορεί να σας βοηθήσει να δουλέψετε έξυπνα από το σπίτι, επισκεφθείτε το: https://www.lg.com/us/lg-thinq.

Σχετικά άρθρα

Πολύ κοντά σε ευρωπαϊκή “καμπάνα” η Google

Kitriniaris

Αμείωτη συνεχίζεται η έντονη αναπτυξιακή πορεία της Epsilon Net

Giorgos Athanassiadis

O Joern Taubert νέος CEO στην Public-MediaMarkt

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα