21.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Ανθεκτικός ο ΟΤΕ παρά την κρίση

Με ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα,  αύξηση εσόδων σταθερής τηλεφωνίας κατά 1,7% χάρη στις επιδόσεις σε Broadband, TV και ICT, αλλά και μείωση στα καθαρά κέρδη του Ομίλου, έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2016 για τον ΟΤΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

 

Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2016, τα ενοποιημένα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε €928,5 εκατ., μειωμένα κατά 1,3% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2015, μια επίδοση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καλή, με δεδομένο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στην Ελλάδα. Ωστόσο τα καθαρά κέρδη ήταν εμφανώς μειωμένα και ανήλθαν σε €33,9 εκατ., -16,1% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της μικρότερης κερδοφορίας EBITDA και του υψηλότερου πραγματικού φορολογικού συντελεστή.

ote1

 

Σημαντικά στοιχεία που χαρακτήρισαν το α’ τρίμηνο του 2016 ήταν η μικρή μείωση εσόδων από υπηρεσίες κινητής  (-3,1%, από -3,7% το έτος 2015), η αύξηση 8% της κερδοφορίας EBITDA στη σταθερή Ελλάδας αλλά και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στη Ρουμανία.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε ότι ήταν ένα θετικό πρώτο τρίμηνο στην Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες στην αγορά. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι η διοίκηση του ομίλου έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων για το υπόλοιπο της χρονιάς, κυρίως λόγω της εφαρμογής μέτρων που θα επηρεάσουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών στην Ελλάδα και, πιθανά, τη ζήτηση για τις υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει αυστηρή πειθαρχία σε λειτουργικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο, για να διατηρηθεί η παραγωγικότητα και η κερδοφορία του Ομίλου, κατέληξε ο κ. Τσαμάζ.

Σχετικά άρθρα

Smartphones: τέλος στην αλματώδη ανάπτυξη

H νέα ψηφιακή εποχή δια χειρός Microsoft είναι εδώ

Kitriniaris

Το storage µετασχηµατίζεται, το κανάλι ωφελείται!

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα