20.6 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Ανησυχία προκαλούν οι επιθέσεις σε βιομηχανικούς υπολογιστές

Οι ψηφιακές επιθέσεις σε βιομηχανικούς υπολογιστές θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς προκαλούν απώλειες υλικών και επιβραδύνουν τον χρόνο παραγωγής για ένα ολόκληρο σύστημα. Επιπλέον, βιομηχανικές επιχειρήσεις που έπαυσαν να λειτουργούν μπορούν να υπονομεύσουν σοβαρά την κοινωνική ευημερία, την οικολογία και τη μακροοικονομία μιας περιοχής.

Τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ερευνητές της Kaspersky Lab δείχνουν ότι αυτό το είδος απειλής προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, το 41,2% των υπολογιστών ICS «χτυπήθηκαν» τουλάχιστον μία φορά. Επιπλέον, αυτό αποτελεί συνέχεια μιας τάσης καθώς το 2017, ο αριθμός αυξήθηκε από 36,61% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 37,75% το δεύτερο εξάμηνο.

 

Οι χώρες που δέχτηκαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιθέσεων σε υπολογιστές ICS  το 2018 ήταν το Βιετνάμ, όπου «χτυπήθηκε» το 75,1% των υπολογιστών ICS, η Αλγερία με 71,6% και το Μαρόκο με 65%. Όσον αφορά στις χώρες με τις λιγότερες επιθέσεις εναντίον βιομηχανικών εγκαταστάσεων αυτές ήταν η Δανία με 14%, η Ιρλανδία με 14,4% και η Ελβετία με 15,9%. Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες ήταν αυτές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων εναντίον υπολογιστών σε ICS, ενώ το αντίθετο ισχύει για τις ανεπτυγμένες περιοχές.

Ο μεγαλύτερος αριθμός απειλών προέρχεται από το διαδίκτυο, το οποίο με την πάροδο των χρόνων έχει καταστεί η κύρια πηγή «μόλυνσης» για τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου: το 27% των απειλών προέρχεται από τον παγκόσμιο ιστό, ενώ τα αφαιρούμενα αποθηκευτικά μέσα κατατάσσονται στη δεύτερη θέση με 8,4%. Οι mail clients βρίσκονται στην τρίτη θέση από άποψη όγκου – αντιπροσωπεύουν το 3,8% των απειλών.

Σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ: Ετήσια γενική συνέλευση

Kitriniaris

Οριακή αύξηση πωλήσεων αλλά και κέρδη για την Quest το Q1

Kitriniaris

Το οικοσύστημα των MPS επεκτείνεται!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα