24.6 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Ανακατατάξεις υψηλού επιπέδου στην Intel

Η Intel ανακοίνωσε ότι η Paula Tolliver αναλαμβάνει νέα αντιπρόεδρος και chief information officer (CIO), αντικαθιστώντας τον Kim Stevenson ο οποίος προάγεται σε COO του Client and Internet of Things Businesses and Systems Architecture (CISA) Group.

 

tolliver_paulaΟ διορισμός της Tolliver είναι άλλο ένα παράδειγμα της τάσης που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό να συμβαίνει στην Intel, η οποία θέλει τα καινούρια στελέχη να προέρχονται εκτός εταιρείας. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τον CEO Brian Krzanich, «σπάζοντας» την μακροχρόνια παράδοση των εσωτερικών ανακατατάξεων, ο οποίος ψάχνει για «νέο αίμα» εκτός των τειχών σε μια προσπάθεια να απαγκιστρωθεί η Intel από την παραδοσιακή της βιομηχανία, αυτή της κατασκευής επεξεργαστών για υπολογιστές και να μπει σε νέες αγορές.

Η νέα CIO προέρχεται από έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο, αφού εδώ και 20 χρόνια βρισκόταν στην εταιρεία Dow Chemical, στην οποία υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του τμήματος Business Services και CIO.

 

 

Τέλος, να πούμε ότι τον τελευταίο καιρό η Intel βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, η οποία μαζί με την πρόσληψη νέων στελεχών, περιλαμβάνει και την μεγαλύτερη μείωση προσωπικού στην ιστορία της. Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει μείωση 12.000 θέσεων εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Microsoft: Οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι θέλουν πρόσβαση σε εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης

Kitriniaris

Kaspersky: Το 57% των εταιρειών δεν ελέγχει τις εφαρμογές των εργαζομένων

Kitriniaris

Η Acer λανσάρει το νέο Swift X 16 με AMD Ryzen 7040 Series και NVIDIA GeForce RTX 40 Series GPU

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα