13 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Ανέξοδη ήττα για τη Samsung

Μετά από χρόνια δικαστικών μαχών η Apple τα κατάφερε: αμερικανικό δικαστήριο διέταξε τη Samsung να αλλάξει κάποια χαρακτηριστικά των τηλεφώνων της. Μόνο που πλέον αυτά έχουν ήδη αλλάξει, στην πλειονότητά τους.

 

Συγκεκριμένα, δικαστήριο της Ουάσιγκτον έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της Apple ότι η Samsung παραβιάζει κάποιες από τος πατέντες της αμερικανικής εταιρείας και συγκεκριμένα το slide-to-unlock, το autocorrect και το quick link, και αποφάσισε πως η Samsung θα πρέπει να αλλάξει τα παραπάνω από τα smartphones της.

 

Μόνο που η μήνυση της Apple είχε κατατεθεί το 2012, οπότε σε «χρόνο τεχνολογίας» μιλάμε για αρχαία ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό στα Galaxy smartphones το slide-to-unlock έχει αλλάξει ριζικά αφού το ξεκλείδωμα γίνεται με κίνηση του δακτύλου οπουδήποτε πάνω στην οθόνη ενώ και το πληκτρολόγιο των smartphones της Samsung έχει επίσης αναβαθμιστεί. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού όταν η Apple κατέφυγε στη δικαιοσύνη το νεότερο smartphone της Samsung ήταν το Galaxy S II.

 

Συμπέρασμα; Μια απολύτως ανέξοδη ήττα για την κορεατική εταιρεία  ή μια Πύρρειος νίκη για την Apple. Και αυτό γιατί αφενός η απόφαση το δικαστηρίου δεν έχει καμία ισχύ στα σύγχρονα μοντέλα της Samsung, αφετέρου γιατί η Apple ζητούσε την απαγόρευση πώλησης των συσκευών της Samsung στις ΗΠΑ, αίτημα που το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό.

 

Και ο πόλεμος της πατέντας συνεχίζεται …

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

ΣΕΚΕΕ και 31 ελληνικές εταιρείες δίνουν το δυναμικό παρών στην MWC 2021 Barcelona

Giorgos Athanassiadis

Επέκταση της εμπειρίας χρήσης του LG G3

Kitriniaris

Το μέλλον της επικοινωνίας ανήκει στα smartphones

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα