20.6 C
Athens
25/04/2024
Biztech

Αμφίβολη η σταθεροποίηση της αγοράς PC

Μπορεί οι μέχρι σήμερα προβλέψεις για τις πωλήσεις στην αγορά PCs να έκαναν λόγο για σταθεροποίηση ή έστω μικρή πτώση στη διάρκεια του 2016, όμως, το τελευταίο σχετικό report της IDC τονίζει ότι πρόκειται για στοίχημα το οποίο δύσκολα θα κερδηθεί.

 

Οι προσδοκίες για τις αρχές του 2016 ήταν ήδη αρκετά χαμηλές ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις κινούνται ακόμα πιο μουδιασμένα. Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά η IDC τονίζει την ισοτιμία των διεθνών νομισμάτων καθώς και την εκκαθάριση του στοκ σε παλαιότερα μοντέλα, γεγονός το οποίο συμπιέζει τη ζήτηση. Έτσι, η νεότερη πρόβλεψη της IDC για το 2015 κάνει λόγο για πτώση των πωλήσεων κατά -5,4% αντί για -2% που αναμενόταν αρχικά. Σαν αποτέλεσμα, η επιστροφή της αγοράς σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αναβάλλεται για το 2018, επισημαίνει η IDC.

idc1

Οι υπολογιστές εξακολουθούν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τεχνολογικής αγοράς ωστόσο οι  όποιες αντικαταστάσεις πάνε προς τα πίσω, την ίδια στιγμή που νέα form factors, όπως τα detachables και τα phablets παραμένουν ισχυροί ανταγωνιστές των παραδοσιακών PCs, συμπληρώνουν οι αναλυτές της IDC.

idc2

Ωστόσο υπάρχουν δύο υποκατηγορίες οι οποίες θα σημειώσουν αρκετά καλύτερη πορεία, σε σύγκριση με το σύνολο της αγοράς. Η IDC θεωρεί ότι οι τομείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση για νέα PCs, και κατά συνέπεια συνεργάτες και μεταπωλητές θα πρέπει να στρέψουν προς τα εκεί την προσοχή τους για να δημιουργήσουν μεγαλύτερα έσοδα.

Σχετικά άρθρα

Brother-SiliconBlue: 20 χρόνια συνεργασίας

Giorgos Athanassiadis

Office Line: H Intralot στο cloud, σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα cloud migration στο Azure

Giorgos Athanassiadis

To TCP 108 εκτυπώνει σε A4!

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα