17.1 C
Athens
29/03/2024
Biztech

Αλλαγή… οθόνης για τα tablets

Οριστικά σε μια νέα εποχή περνά η αγορά των tablets, όπως διαπιστώνει η τελευταία έρευνα της IDC, με το σύνολο της χρονιάς να κλείνει με πτώση -8,1% και πωλήσεις 211,3 εκατομμυρίων τεμαχίων. Επίσης για μια ακόμη φορά η IDC επιμένει στην πρόβλεψή της ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας στροφής στην αγορά των tablets, στροφής που έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος όσο και το ρόλο των tablets στα χέρια των καταναλωτών. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην ανάδυση των detachables συσκευών αλλά και στο ροκάνισμα του Android προς όφελος των Windows.

 

Ειδικότερα, οι αναλυτές της IDC δηλώνουν σίγουροι ότι οι καταναλωτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους σε tablets τα οποία προσφέρουν μια πλήρη εμπειρία PC, μεidc1 αυξημένη παραγωγικότητα. Έτσι, οι ισχυρές detachables συσκευές αναδεικνύονται πρωταγωνιστές, εξέλιξη την οποία έχουν εντοπίσει και οι κατασκευαστές οι οποίοι πλέον προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία συσκευών. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του ενισχύει περαιτέρω τη συγκεκριμένη κατηγορία αφού οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε περισσότερες υλοποιήσεις. Μάλιστα, η IDC προβλέπει πως ενώ γενικά η αγορά των tablets θα συνεχίσει να κινείται καθοδικά, τα detachebles θα διπλασιάσουν το μερίδιό τους στο το 2016!

 

Ενδιαφέρουσα είναι και η πρόβλεψη της IDC σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα με την οποία μεγάλος κερδισμένος θα είναι τα Windows tablets. Συγκεκριμένα, ενώ στο τέλος του 2015 το μερίδιο των Windows tablets θα κινηθεί περίπου στο 8,5%, στο τέλος του 2019 θα πλησιάζει το 18%. Οι δέκα αυτές ποσοστιαίες μονάδες θα προέλθουν από το ροκάνισμα των Android συσκευών, το μερίδιο των οποίων από 67% στο τέλος του 2015 θα υποχωρήσει σε 56,5% το 2019.

 

Το BizTech.gr χρησιμοποιεί συνδέσεις Vodafone Internet 4Sharing για να σας φέρνει πάντα πρώτο κάθε εξέλιξη

Σχετικά άρθρα

Η Westnet επεκτείνεται δυναμικά στο χώρο του gaming

PowerWalker VI GXB: Gaming UPS για ατελείωτο παιχνίδι

Giorgos Athanassiadis

Η Cisco βραβεύει τους συνεργάτες της

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα