19/04/2024
Biztech

Αλλαγές στην κορυφή της LG

Με στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων για το 2016, η LG Electronics ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών στη στελέχωση της ηγεσίας της.

 

Συγκεκριμένα τα τμήματα που αλλάζουν χέρια είναι το Home Appliances & Air Solutions, το Mobile Communications ενώ αλλαγή υπάρχει και σε επίπεδο CFO. Σύμφωνε με την σχετική ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας, η νέα δομή θα δώσει επιπλέον σε καθεμία από τις τέσσερις εταιρείες της LG – ‘Home Entertainment’, ‘Mobile Communications’, ‘Home Appliance & Air Solution’ και ‘Vehicle Components’ – περισσότερη αυτονομία, ώστε να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποφασιστικά στις συνθήκες της αγοράς και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

 

Όλες οι αλλαγές στην ηγεσία θα εφαρμοστούν από την 1η Δεκεμβρίου του 2015, με τις προαγωγές να έχουν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Συνολικά, η νέα οργανωτική δομή θα ενεργοποιηθεί κατόπιν της επιβεβαίωσης της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις αρχές του 2016.

 

Κύριο μέλημα της LG είναι να δώσει νέα ώθηση στο mobile business της το οποίο αντιμετωπίζει πολύ ισχυρότερο ανταγωνισμό από τους κινέζους κατασκευαστές ενώ ταυτόχρονα θέλει να ισχυροποιήσει περαιτέρω την ήδη πολύ καλή της θέση στο κομμάτι των τηλεοράσεων. Ενδιαφέρον πάντως στοιχείο είναι και το γεγονός ότι δίνεται ειδικό βάρος στο τμήμα Vehicle Components. Για πολλούς η διασύνδεση τεχνολογίας και αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ένα από τα big things τα επόμενα χρόνια και η LG δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που σπεύδει για να διαμορφώσει μια σαφή επιχειρηματική στρατηγική στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σχετικά άρθρα

Microsoft: Το “κλειδί” για το mobility είναι το cloud

Kitriniaris

Έληξε ο Κορεατικός τεχνολογικός εμφύλιος

Kitriniaris

Νέες λύσεις για επαγγελματίες από την ELO

Channel-Manager

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα