21.4 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Έσπασε το φράγμα του 1 Gigabit σε τεχνολογία LTE

H Verizon, η Ericsson και η Qualcomm Technologies, θυγατρική της Qualcomm Incorporated έσπασαν το φράγμα του 1 Gigabit, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ericsson Radio System και του λογισμικού LTE της εταιρείας, σε συνδυασμό με μια δοκιμαστική κινητή συσκευή βασισμένη στο μόντεμ Snapdragon X20 LTE.

 

Η επίτευξη της ταχύτητας των 1,07 Gbps ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση για Gigabit LTE με τη βοήθεια της τεχνολογίας LAA (License Assisted Access). Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ταχύτητα των 1,07 Gbps κατέστη δυνατή με χρήση τριών μόνο φορέων φάσματος FDD (Frequency Division Duplex με χωριστές συχνότητες μετάδοσης και λήψης) στα 20MHz, επιτυγχάνοντας νέα επίπεδα αποδοτικότητας φάσματος για εμπορικές συσκευές και δίκτυα.

Οι τρεις εταιρείες πέτυχαν την ταχύτητα-ορόσημο του 1,07 Gbps χρησιμοποιώντας 12 ταυτόχρονες ροές LTE, οι οποίες επιτρέπουν έως και 20% αύξηση των μέγιστων ρυθμών μετάδοσης δεδομένων και της χωρητικότητας, με αντίστοιχη βελτίωση των μέσων ταχυτήτων.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα παραπάνω αναμένεται να καταστήσουν δυνατή την παροχή εξελιγμένων καταναλωτικών και επαγγελματικών υπηρεσιών και αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς το 5G.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη λειτουργία το νέο τεχνολογικό hub της Sitecore στην Αθήνα

Giorgos Athanassiadis

Οι καταναλωτές “ψηφίζουν” Vodafone

Kitriniaris

Όλα τα λεφτά στο cloud

Kitriniaris

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα