14.4 C
Athens
20/04/2024
Biztech

Έρχονται τα πρώτα έξυπνα κοσμήματα με δυνατότητα πληρωμών

Η Visa και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Follie Follie και τη Links of London ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοσμημάτων με δυνατότητα πληρωμής. Τα πρωτότυπα προϊόντα της σειράς παρουσιάστηκαν στο περίπτερο της Visa και στο χώρο Visa Everywhere Garden κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2018.

Η σειρά έξυπνων κοσμημάτων περιλαμβάνει δαχτυλίδια και βραχιόλια με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών, τα οποία θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώνουν τις πληρωμές τους εύκολα και με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε τερματικό με τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.

Η σειρά κοσμημάτων, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στη φετινή χρονιά, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους Έλληνες καταναλωτές. Το έργο συντονίζει η εταιρεία QIVOS η οποία έχει αναλάβει τη συνολική διαχείριση και υλοποίησή του.

 

 

Τα συγκεκριμένα κοσμήματα βασίζονται στην τεχνολογία NFC και το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να «συνδέσει» μια υφιστάμενη κάρτα της Εθνικής Τράπεζας. Από εκεί και πέρα αντί για την κάρτα, ο χρήστης απλά περνά το δαχτυλίδι ή το βραχιόλι του πάνω από το ασύρματο τερματικό POS.

Σχετικά άρθρα

Ισχυρά εργαλεία οπτικής ανάλυσης από την Oracle

Channel-Manager

Το Apple Pay ήρθε στην Ελλάδα από την Edenred

Veritas NetBackup SaaS Protection: Απόλυτη προστασία Microsoft 365 για μεγάλες επιχειρήσεις

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα