19.8 C
Athens
28/03/2024
Biztech

Έξυπνη λύση για την διαχείριση χώρων στάθμευσης από την Bosch

Χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα στάθμευσης, PLS (Parking Lot Sensor) η Bosch, δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης των χώρων στάθμευσης οχημάτων. To εν λόγω σύστημα βασίζεται στην πλατφόρμα Connected Building – ένα dashboard που λειτουργεί σε περιβάλλον Web, το οποίο συλλέγει και οπτικοποιεί δεδομένα από πλήθος συνδεδεμένων συσκευών και αισθητήρων, είτε Bosch είτε άλλου κατασκευαστή. Από τα αναλυτικά δεδομένα της εφαρμογής βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο χρήσης της κάθε θέσης στάθμευσης, όπως πόση ώρα χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο την ημέρα, ποιες θέσεις έχουν την μεγαλύτερη κινητικότητα ή ποια θέση παραμένει κατειλημμένη πέραν του επιτρεπόμενου χρονικού ορίου παραμονής.

Η λύση για την διαχείριση χώρων στάθμευσης της Bosch μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη, σε ιδιωτικά parking, σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας, μόνιμων κατοίκων ή θέσεων ΑΜΕΑ . Αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για τις πόλεις, καθώς συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα,  τη μείωση της κυκλοφοριακής κίνησης κατά 30%, τον γρηγορότερο έλεγχο της χρήσης των υποδομών στάθμευσης και την αποτελεσματικότερη χρήση των συστημάτων παρακολούθησης της κυκλοφορίας. Επίσης βοηθάει στην γρήγορη και έγκυρη ανίχνευση των περιστατικών παράνομης στάθμευσης οχημάτων που έχουν υπερβεί το επιτρεπόμενο χρονικό όριο παραμονής τόσο σε σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης όσο και σε ζώνες στάθμευσης μικρής διάρκειας.

Η Bosch Ελλάδας χρησιμοποιεί ήδη την συγκεκριμένη λύση, για την διαχείριση του χώρου στάθμευσης του κτιρίου της. Με την εγκατάσταση αισθητήρων στάθμευσης και της αντίστοιχης web εφαρμογής που δείχνει ποιες θέσεις πάρκινγκ είναι ελεύθερες ή κατειλημμένες, η Bosch μειώνει το χρόνο αναζήτησης θέσης για εργαζόμενους και επισκέπτες και κατ’ επέκταση και την εκπομπή ρύπων από τα αυτοκίνητά του.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε πρόσφατα και πέραν του ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες της Βosch Eλλάδας είναι διαθέσιμο και προς επίδειξη τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς (Δήμους, ιδιοκτήτες/διαχειριστές χώρων στάθμευσης, εταιρείες, εμπορικά κέντρα κ.λπ.).

Η πλατφόρμα Connected Building που ανέπτυξε το τμήμα Bosch.io μπορεί να συνεργαστεί μέσω ΑPI και με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Επιπλέον στο πλαίσιο δημιουργίας ενός έξυπνου κτιρίου μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή και άλλου τύπου αισθητήρες, όπως αισθητήρες ανίχνευσης παρουσίας ανθρώπων, αισθητήρες ποιότητας αέρα, θερμοκρασίας και υγρασίας, φωτεινότητας, διαχείρισης βλαβών, καταμέτρησης ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται στο κτίριο κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Ενδυναμώνεται η ομάδα της KCR Printing

Giorgos Athanassiadis

Συνεχίζουν ανοδικά τα tablets

dmallas

Fiber to the Home σε 1 εκ. σπίτια φέρνει ο ΟΤΕ

Giorgos Athanassiadis

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα